За благодійні кошти клієнтів ПриватБанку рятуватимуть важкохворих у Нововолинську
Волинь

За благодійні кошти клієнтів ПриватБанку рятуватимуть важкохворих у Нововолинську

18 серпня 2017, 18:04
0
0
Сподобалось?
0

Минулого тижня приємна подія відбулася у Нововолинській міській клінічній лікарні. Медзаклад отримав обладнання, яке допоможе лікарям оперативно допомагати післяопераційним хворим та пацієнтам із важкими патологіями. Це стало можливим завдяки благодійному фонду ПриватБанку «Допомагати просто».

Лікарня Нововолинська отримала апарат SINO-005. Це аналізатор електролітів. Він дозволяє визначити нестачу або надлишок в організмі людини калію, натрію, кальцію тощо. Разом із обладнанням ПриватБанк подарував й комплект електролітів та реагентів, яких вистачить на рік роботи. Загальна вартість переданого майна – 184 тисячі гривень.

Як розповів головний лікар Нововолинської міської клінічної лікарні Віктор Мороз, принцип дії апарату простий. У хворого у спеціальну капсулу відбирають зразок крові, її поміщують в аналізатор і менше ніж за хвилину він сам роздруковує результати.

– Буває так, що змінити стан хворого можна тільки відрегулювавши концентрацію того чи іншого елементу. Щоб підібрати правильний препарат важливо провести вчасну і хорошу діагностику. Дане обладнання робить усе швидко і дає точні результати, оскільки повністю усунутий людський фактор, – розповідає Віктор Васильович.

Подякувати ПриватБанку прийшов і Нововолинський міський голова Віктор Сапожніков.

– Це приклад для інших банків, підприємств та організацій. От у чому є благодійність. Звичайно, я бажав би або наші містяни взагалі не хворіли, але якщо вже таке стається, треба, щоб лікарі мали чим їм допомогти, – каже Віктор Борисович.

Як розповів директор Північно-Західного регіонального управління ПриватБанку Юрій Войтенко, завітати у Нововолинську міську лікарню із подарунком планували ще на початку року. Але почався процес націоналізації. Нове керівництво банку дуже детально розбиралося в усіх процесах і проект благодійності першим затвердили на подальше існування.

Благодійний фонд «Допомагати просто» за чотири останні місяці вручив медичного обладнання по всій Україні на 20 мільйонів гривень.

–  Відзначу, що це робиться не за кошти ПриватБанку, це гроші наших клієнтів, які перераховують пожертви на благодійність. Тож, принагідно, хочу усім їм подякувати, що ми разом можемо робити таку добру справу, – зазначив Юрій Войтенко.

Кожен клієнт ПриватБанку сам для себе приймає рішення, чи долучатися до проекту. Передати частинку своїх коштів на благодійність можна через Приват24, банкомат, термінал самообслуговування або сайт blago.pb.ua.

Юрій Войтенко анонсував ще кілька проектів, які цього року на Волині реалізовуватиме фонд «Допомагати просто». Уже найближчим часом представники ПриватБанку завітають у Володимир-Волинський, щоб передати у місцеву лікарню обладнання на понад 300 тисяч. Також черговий подарунок – інкубатор для новонароджених – отримає нововолинська лікарня. А ще у цьому році за благодійні пожертви клієнтів банку передадуть обладнання для обласної дитячої лікарні. Загалом технічний арсенал волинської медицини поповнять устаткування на понад мільйон гривень.


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися