Інформаційні війни на Волині: щоб очорнити опонентів журналісти ідуть на контакт із сепаратистами
Волинь

Інформаційні війни на Волині: щоб очорнити опонентів журналісти ідуть на контакт із сепаратистами

13 вересня 2017, 18:22
0
0
Сподобалось?
0

На Волині від початку нинішнього року триває запекла боротьба між двома фінансово-промисловими та політичними групами. Переважна більшість значущих електронних волинських ЗМІ втягнуті у це протистояння і намагаються будь-що очорнити опонентів. У цій боротьбі однозначну першість утримує телеканал «Аверс». Луцька телерадіокомпанія подала запит до екс-нардепа від Комуністичної партії та прихильника «ЛНР» Спиридона Кілінкарова. Через його помічницю головний редактор «Аверсу» Юлія Циплюк намагається зібрати факти участі бійців «Айдару» у мародерстві. Це пов’язано із інформаційною компанією проти нардепа від Луцька Ігоря Лапіна. Він опонує команді Ігоря Палиці.

На редакційну скриньку «ВолиньPost» надійшов запис, на якому людина, що називає себе помічницею Спиридона Кілінкарова, говорить з Юлією Циплюк про її бажання отримати від Кілінкарова коментар. Під час розмови Юлія Циплюк підтверджує, що направляла запит до так званої «ЛНР» для Спиридона Кілінкарова через його помічника Максима Чаленка. Також Юлія Циплюк в розмові відкрито називає бійців батальону «Айдар» мародерами, звинувачує в тому, що вони підклали вибухівку в будинок батьків Спиридона Кілінкарова. Також редактор «Аверсу» просить знайти інших свідків мародерства «Айдару» на окупованих територіях: «Кажуть, що там вони будинки грабували, а те, що не могли винести – розстрілювали».

Сьогодні ж активісти «Самооборони Майдану – Волинь», екс-бійці «Айдару» та «Азову» прийшли на телеканал, щоб поспілкуватися з Юлією Циплюк. Вона факт розмови підтвердила, але зауважила, що не вона була ініціатором розмови і, мовляв, навіть підозрює, що дзвінок був із Луцька. Натомість активісти хочуть відправити звернення до Нацради з питань телебачення та радіомовлення та Національної спілки журналістів. Вони проситимуть провести розслідування даної ситуації, і якщо факти контакту луцького телеканалу із сепаратистами підтвердяться, позбавити його ліцензії.


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися