Хресною ходою вшанували перепохованих воїнів УПА
Волинь

Хресною ходою вшанували перепохованих воїнів УПА

21 вересня 2017, 10:15
0
0
Сподобалось?
0

У Рожищі вшанували 20-у річницю перепоховання воїнів УПА. Тут у 1997-му у криниці на вулиці Наталії Ужвій було знайдено останки 10 воїнів УПА, закатованих енкаведистами. Всі вони були уродженцями Рожищенського району, зокрема й одна дівчина. Імена трьох героїв і досі не відомі.

Страшна трагедія розігралась у 1948 році. Тоді кати, аби замести сліди свого кривавого злочину, вкинули замордованих повстанців у криницю й зверху на них – корову. Вслід полетіли і ножиці, якими під час допитів відрізували бідолашним частини тіла. Так під кістками тварини й покоїлися впродовж десятиліть тіла воїнів УПА.

Минулих вихідних, вшановуючи перепохованих патріотів, у Рожищі провели хресну ходу. Її очолив декан і настоятель парафії Різдва Пресвятої Богородиці протоієрей Василь Шняк. З ним служило місцеве духовенство. Після цього спогадами про ті жахливі події поділилися свідки трагедії. А шеф-редактор «Вісника+К» Євген Хотимчук виступив з ініціативою до влади на місці символічного хреста на могилі перепохованих повстанців реконструювати пам’ятник. І пообіцяв долучитися до цієї справи вагомим фінансовим внеском.

Олеся КУЛІШ, Волинська область

Фото автора


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися