Єдиний в Україні твір відомого німецького художника – в експозиції луцького музею
Волинь

Єдиний в Україні твір відомого німецького художника – в експозиції луцького музею

22 вересня 2017, 16:10
0
0
Сподобалось?
0

Єдиний в Україні твір німецького художника Лукаса Кранаха Старшого – «Портрет Йоганна IV Ангальт-Цербста (1504-1551)» – відтепер знаходиться у постійній експозиції Художнього музею Луцька. Лукас Кранах Старший – художник епохи Ренесансу, придворний живописець саксонського курфюрста Фридриха Мудрого.

У листопаді 2012 року мешканець Луцька намагався вивезти картину за кордон. Ввечері на міжнародному пункті пропуску «Ковель-Ягодин» прикордонники та працівники митної служби не дозволили здійснити задумане контрабандисту. Чоловік використав картину, як дно саморобного дерев’яного ящика. Він перевозив у ньому продукти. Навіть у тому стані картину оцінювали у кількасот тисяч доларів.

Вчора, після реставрації у Львові, 21 вересня цього року, шедевр мистецтва вперше презентували широкому загалу і ввели у постійну експозицію розділу європейського мистецтва Художнього музею Луцька. За останніх багато років – це друга знакова подія у мистецькому житті обласного центру після презентації відреставрованої Холмської ікони Божої Матері (кінець XI століття), що нині зберігається в експозиції Музею волинської ікони – відділі Волинського краєзнавчого музею.


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися