На Волині з початку року ліквідовано 35 тисяч витоків газу
Волинь

На Волині з початку року ліквідовано 35 тисяч витоків газу

9 жовтня 2017, 11:05
0
0
Сподобалось?
0

Щомісяця фахівці ПАТ «Волиньгаз» ліквідовують приблизно 3 тисячі витоків газу та аварійних ситуацій, пов’язаних з ними. Основними їх причинами є застарілість та зношеність обладнання на газорозподільній системі. Тому, для утримання її в належному стані компанія щодня проводить обстеження приблизно 30 кілометрів газопроводів, а також споруд на них.

Витоки газу фахівці усувають різними методами. Замінюють частини газопроводів та ущільнюючі матеріали на різьбових та фланцевих з’єднаннях, відключаючі пристрої, замінюють або ремонтують газорегулююче обладнання.

«Постійна діагностика газорозподільної системи та планова робота дозволяє попередити виникнення аварій. Але для модернізації газотранспортної системи Волинської області необхідно щорічно інвестувати десятки мільйонів гривень. Однак тариф, затверджений держрегулятором, не дозволяє провести капітальний ремонт газових мереж у повному обсязі. Так, в останні декілька років ПАТ «Волиньгаз» вдається виконувати Інвестиційну програму підприємства лише на 70% від запланованого», – розповів технічний директор ПАТ «Волиньгаз» Сергій Галянт.

У рахунках за газ, які сьогодні оплачують споживачі, майже 90% коштів припадає на його вартість, як товару і лише 10% – це послуги із обслуговування мереж та доставки газу, які надає клієнтам ПАТ «Волиньгаз». За ці кошти компанія, зокрема, проводить ремонт та заміну газових мереж і споруд на них, забезпечує облік природного газу та  роботу служби «104», яка також оперативно реагує на виявлені факти витоків газу та аварійні ситуації. Аварійні бригади  працюють у цілодобовому режимі без вихідних. Минулого року від споживачів Волинської  області на телефон 104 надійшло близько 9 тисяч викликів, а за півроку 2017 – вже близько 4 тисяч.


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися