Останній матч «Волині» у році: безкоштовний вхід, салют, масова бійка, поразка і надія на рятівне підсилення
Волинь

Останній матч «Волині» у році: безкоштовний вхід, салют, масова бійка, поразка і надія на рятівне підсилення

18 листопада 2017, 09:16
0
-1
Сподобалось?
-1

Футбольний клуб «Волинь» прагнув на позитивній ноті завершити непростий футбольний рік. В останньому матчі 2017-го «хрестоносці» на рідному «Авангарді» приймали лідера першої ліги – столичний «Арсенал». На жаль, матч було призначено на вкрай незручний час – на 16:00 у п’ятницю. Аби хоч якось збільшити уболівальницьку аудиторію у луцькому клубі вирішили зробити безкоштовним вхід на заключний матч року.

«Волинь»-«Арсенал» – 1:3

Голи: 0:1 – Кизилатеш (8), 1:1 – Шаповал (35 – з пенальті), 1:2 – Черненко (69), 1:3 – Батальський (86).

«Волинь»: 30. Жмурко, 11. Шаповал, 21. Марушка, 3. Никитюк – к, 5. Тетеренко, 13. Ільницький, 77. Медведь (27. Тракало, 68), 10. Ляшенко (28. Льозін, 80), 8. О. Марчук, 24. Дмитренко (19. Бескоровайний, 90), 29. Нич (39. Степанов, 85).

«Арсенал»: 31. Сітало, 3. Майданевич, 15. Вечтомов, 35. Деркач, 44. Трубочкін (73. Боровець, 46), 9. Домбровський (11. Матвєєв, 69), 13. Старгородський – к, 14. Кизилатеш (18. Агірре, 90), 8. Семенюк (17. Черненко, 66), 77. Єрмаченко (19. Семчук, 46),
10. Батальський.

На жаль, повноцінного подарунка лучани своїм уболівальникам зробити не змогли. Навіть вільний вхід на матч не створив ажіотажу, тож за грою спостерігали до тисячі людей. Навіть фанатський сектор був заповнений не повністю – не всі витримують випробування поразками. Однак волинські ультрас і у такому складі забезпечили достатньо потужну підтримку. Під час гри було використано значну кількість піротехніки від петард і файєрів до салютів.

Господарі непогано почали матч і загалом провели хороший перший тайм. Навіть швидкий гол гостей не знітив «хрестоносців» - Никитюк необачно зіграв в обороні й фактично виклав пас під удар Кизилатешу на лінію воротарського. Гравцю «Арсеналу» лишалося лише не схибити. «Волинь» й після цього впевнено йшла вперед, намагаючись не менш швидко відігратися. Медведь бив з лінії штрафного майданчика, але трохи неточно. Під час наступної атаки голкіпер «Арсенала» змушений був виходити за межі карного, щоб не дати заволодіти м’ячем Ничу. Ще один шанс був у Медведя, він головою замикав навіс від Шаповала – м’яч пішов над поперечиною. Зрештою старання «Волині» були винагороджені. На 33-й хвилині Ляшенко на вході у штрафний майданчик накрутив захисника «Арсенала», але пройти до воріт не вдалося, бо опонент уже лежачи завалив його. Арбітр матчу призначив 11-метровий, і його бездоганно виконав Шаповал. Тепер уже рахунок не влаштовував столичних футболістів. Тож кінцівку тайму вони провели в атаках, й двічі, після ударів Домбровського та Єрмаченка «Волинь» виручав Жмурко.

На другий тайм «Арсенал» вийшов з подвійною заміною, але жвавіше знову почали лучани. Два моменти було у Ляшенка, але він двічі невдало приймав м’яч у штрафному гостей, і хоча одного разу навіть вийшла подоба якогось удару, але зрештою це більше було схоже на невдалий пас. Але вже ближче до середини тайму почало відчуватися, що у «Волині» сідають батарейки, як наслідок з’явилося багато браку та неправильних рішень. Більш збалансований столичний колектив, прямо скажемо, не показував чемпіонської гри, але таки зміг і в такому стані витиснути потрібний максимум. Перший неприємний дзвіночок для «Волині» пролунав на 56-й хвилині, коли внаслідок провалу лучан, гості розіграли атаку до вірного, але удар Семенюка парирував Жмурко. Далі значний відрізок часу гра точилася без моментів, але більше на половині поля «Волині», де «Арсенал» потроху заробляв стандарти. Один з них і призвів до взяття воріт Жмурка. Черненко виконав штрафний з метрів 25 і з рикошетом від Никитюка м’яч залетів у сітку. На цьому боротьба за результат і закінчилася. Третій гол у ворота Жмурка був знущальним. Кияни роз калатали оборону лучан і Батальський забив п’яткою, спеціально розвернувшись спиною до воріт.

Уже у компенсований час ледь не виникла масова бійка на полі. Никитюк щось не поділив з Майданевичем і свої невдачі в грі вирішив компенсувати бійцівськими успіхами й вдарив опонента по голові. Інцидент відбувався поблизу лав для запасних, то ж на полі швидко утвори куча мала. Але один з тренерів «Арсеналу» голосним і однозначним «Всі нах…», яке було чутно, напевно, навіть за стадіоном, розігнав усю свою команду. На тому й закінчили.

Після гри виконувач обов’язків головного тренера «Волині» Альберт Шахов висловив сподівання, що команді дозволять підсилитися у міжсезонні, мовляв, для цього є фінансові можливості. На це і слід сподіватися, адже наявні нині футболісти ще «сирі» й навряд чи в такому складі колектив здатен буде утриматися навіть у першій лізі.  Ключовим завдання для селекції клубу уже другий рік залишається пошук більш-менш якісного форварда.


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися