На Волині водій викинув з автобуса 15-річного сина загиблого прикордонника
Волинь

На Волині водій викинув з автобуса 15-річного сина загиблого прикордонника

26 листопада 2017, 20:30
0
0
Сподобалось?
0

15-річний Дмитро Гулюк  у п’ятницю повертався додому у Луцьк з Ковеля, де навчається у ліцеї з військовою підготовкою, маршруткою «Шацьк-Луцьк». Хлопець – син загиблого на Луганщині волинського прикордонника Сергія Гулюка – мав пільговий «нульовий» квиток. Однак водій брутально вигнав хлопця із автобуса.

Про інцидент розповіла у «Фейсбук» мама Дмитра Юлія Гулюк.
«Водій заставив вийти дитину з маршрутки, тягнувши хлопця за руку, вирвавши в нього з рук рюкзака та кинувши на протилежне сидіння. Діма змушений був вийти. Водій свій вчинок мотивував тим: «У мене таких як ти багато і я не змушений вас всіх возити». При тому, що у Дімі був нульовий квиток (безкоштовний квиток з оплаченим касовим збором). І ніхто з пасажирів не заступився за нього», – йдеться у дописі.

Ця ситуація обурила багатьох. Волонтер-самооборонівець Сергій Рижков також у «Фейсбук» написав спогад про те, як з побратимом забирав тіло Сергія Гулюка, та залишив побажання для водія.

«Це все що лишилось від солдата Сергія Гулюка. У перші дні війни він загинув під обстрілом на кордоні України з РФ. А коли я з Андрієм Лихим виносив з моргу Маріуполя його...не думав про амортизацію свого авто, про пальне, про зірвану спину (труну несли вдвох 200 метрів), бо вже був майже кінець робочого дня і працівники (під шипіння нам в слід) відмовились нам допомагати «мордам бандерівським»... А офіцер – супроводжувач з погранзастави Луцька втратив свідомість, бо стільки мертвих людей (просто на підлозі), не бачив ніколи... я теж не бачив , просто зціпив зуби і ніс, а ті «працівники» не пускали авто до моргу («донесете, як його мамі треба, швидше»). Бажаю водію цього автобуса побачити той морг у сні. Як сниться він мені...і застиглі руки тих десятків хлопців, які чіпляли мене за штани в тому морзі...І той запах мого одягу з яким зайшов додому», – написав Сергій Рижков.

Голова Волинської облдержадміністрації Володимир Гунчик публічно приніс вибачення родині Сергія Гулюка за прикрий інцидент, що стався з його сином Дмитром і дав доручення провести службове розслідування, притягнути до відповідальності як водія, так і перевізника.

«Нехай виховує своїх водіїв або відповідає за них. Ще раз вибачте, пані Юліє», - зазначив Володимир Гунчик.

Виховну бесіду з водієм автобуса «Шацьк-Луцьк» уже провели ветерани АТО на автостанції в обласному центрі. Завтра ж водія та перевізника запросили на нараду в ОДА. На ній мають бути й представники інших перевізників. Розмова обіцяє бути дуже сувора.


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися