Віку РУДНИЦЬКУ вбили у рідній хаті
Волинь

Убивцю діда і внучки шукають екстрасенси

19 грудня 2017, 17:56
0
0
Сподобалось?
0

Більше дев’яти місяців минуло, як Волинь сколихнуло жахливе подвійне вбивство у Рудці-Козинській Рожищенського району (про нього ми писали у № 10 від 9 березня цього року). Серед білого дня на власному обійсті зарізали місцевого жителя Івана Дуная і його внучку Віку. Страшний злочин поліція не розкрила й досі. Тож минулого тижня у село приїжджали екстрасенси.      

Зарізав серед білого дня

І досі кров холоне в жилах при згадці, як у Рудці-Козинській розповідали про побачене страхіття. У старенькій дідовій хаті сусідка побачила, як на ліжку в крові лежала 20-річна Віка. Біля неї повзала, лепечучи милі перші слова, її крихітна донечка Емма (тоді маляті ще й рочку не було). Від цієї картини жінка оторопіла від жаху і почала на всю вулицю кричати, кликати на допомогу. Збіглися люди, стали шукати господаря Івана Дуная. Зазирнули у хлів – його немає, у сараї теж нікого. У літній кухні на клямці замок накинутий знадвору. Не знайшовши ніде діда, відкрили кухоньку – і пережили чергове потрясіння. Перед порогом на земляній підлозі весь у крові лежав Іван. Вбивали внучку і діда по-звірячому – спочатку покидьок завдав багато ударів ножем у живіт, груди, а потім перерізав горло. «Що за нелюд зробив таке? За що?» – люди не можуть прийти до тями й досі. Здавалося, звіра знайдуть по гарячих слідах. Адже була інформація, що він приїхав  рейсовим автобусом. Бачили й у сусідньому Кременці, як якийсь чоловік йшов з Рудки-Козинської через поле і мив руки в калюжі. Його постать зафіксували камери відеоспостереження, а буквально наступного дня після трагедії з’явився фоторобот ймовірного вбивці…

Але й досі прізвище злочинця не назване. Серце Наталі Петрук, яка в один момент втратила і батька, і доньку, не може знайти спокою.

– Скоріше б його зловили, – зітхає жінка. –  Я часто буваю у слідчого, дзвоню йому… Не можу сказати, що поліція не працює, вони вже мають якісь версії, та назвати ім’я нелюда не можуть.

Екстрасенси провели ритуальні обряди

Наталя сподівається, що пролити світло на справу допоможуть екстрасенси Олена Курилова та Яна Пасинкова, які приїжджали у село. Курилова – потомственна знахарка, яка отримала свій дар від прадіда-священика, репресованого у сталінські часи. Переможець двох сезонів «Битви екстрасенсів» в Україні. Пасинкова – провидиця, яка бачить долю по картах таро. Їхніх приїзд став сенсацією. Екстрасенси заходили у стареньку хатину, де вбивали діда і внучку, зустрічалися із сусідами, родичами, провели ритуальні обряди і поїхали.   

– Вони щось відчули. Сказали, що це ритуальне вбивство, пов’язане з помстою і коханням. Описали чоловіка, який, на їхню думку, може бути причетний, але у поліції сказали, що схожого на нього перевірили «від» і «до». Він ні при чому. Екстрасенси сказали, що ніби ще щось з’ясовуватимуть. Може, більше дізнаємось із самої програми «Слідство ведуть екстрасенси»?  – не втрачає надію Наталя. Вона сподівається, що виродок, який жорстоко розправився з її татом і донькою, постане таки перед судом.

За діями екстрасенсів спостерігали поліцейські. Особливих надій на їх розслідування вони не покладають. Мовляв, не почули нічого нового. Наразі слідчими у цій справі розглядається декілька версій.

Це вже не вперше столичні телевізійники цікавляться цим жахливим злочином. У травні в одному з ток-шоу обговорювали трагедію і навіть назвали ймовірного вбивцю. Чоловік на ім’я Роман переписувався з Вікою,  жив майже за сто кілометрів від її села. Він потрапив у поле зору поліції, і з ним проводили слідчі дії як з підозрюваним. Після цього… відпустили, хоча обличчя Романа було дуже подібне на складений фоторобот. Коли журналісти приїхали до хлопця додому, його мати сказала, що син поїхав на заробітки в Росію. На цьому, власне, те телевізійне розслідування й закінчилося.   

Сьогодні Наталя тримається заради своєї маленької внучки Емочки. Крім неї, у крихітки більше нікого немає – тато відмовився від донечки ще до її народження. Мамою вона тепер називає бабусю. Жінка тішиться дівчинкою, бо вона – частинка її любої доні.     

Наталка СЛЮСАР, Волинська область    

Передрук заборонено!  


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися