Марина ЗАНЮК (у центрі) гордиться своїми вихованками
Волинь

Модельному агентству Марини Занюк уже шістнадцять років

28 грудня 2017, 18:22
0
0
Сподобалось?
0

Коли тендітна студентка Марина Занюк вирішила взяти участь у конкурсі, який у 1999 році організовувала наша газета, навіть не думала, що це стане поштовхом для її майбутньої справи. Тоді дівчина вийшла однією з переможниць і здобула титул «Міс Фото Вісник». Потім був ще один наш конкурс спільно з польськими партнерами – «Світязянка». От відтоді й закрутилося.   І цьогоріч модельне агентство Марини Занюк (MZM) відзначило 16-ліття.

З 15 років Марина навчалася в одній з луцьких модельних шкіл. Уже й не пригадує, чи планувала пов’язати з цим своїм захопленням майбутнє, але все вирішила доля. Коли Марина здобула титул «Міс Фото Вісник», її попросили допомогти в організації аналогічного конкурсу краси, який проводили спільно з поляками. А тоді й конкурсу «Міс Вісник-2001». Участь у ньому зголосилися брати багато наших юних читачок, і здебільшого із сіл. За місяць потрібно було їх навчити, як правильно ходити на сцені, тримати поставу, тобто зробити з них моделей.

– От мені й доручили займатися з дівчатами, – пригадує Марина. – А після того, як конкурс закінчився, багато учасниць підходили і перепитували: «Невже це все? А нам так сподобалося! Ми ще хочемо вчитися…» Тоді й виникла ідея організувати власну модельну школу. А Євгена Яковича я та мої вихованки називаємо хрещеним батьком, бо саме він дав поштовх для моєї власної справи.

Навіть і не віриться, що відтоді минуло 16 років. Сотні дівчат, а також і хлопці спробували свої сили на подіумі. Вони не лише демонструють одяг знаних українських дизайнерів, знімаються в рекламі, а й працюють за кордоном. Це дозволяє здобути неоціненний досвід спілкування з людьми, пізнати іншу культуру. Окремі моделі росли у професійному плані, закінчували модельну школу і переходили працювати в агентство. Приміром, Катя Федорчук почала займатися у 12 років. Нині вона посаду менеджера з міжнародної роботи в MZM поєднує з кар’єрою моделі. Її мама Лора Анатоліївна їздила підтримувати доньку у першому закордонному відрядженні в Японію.

– Я була присутня на деяких фотосесіях. Спостерігала за підготовкою. Тобто бачила зсередини життя моделей. І, повірте, воно не таке легке, як усім здається, – зізнається Лора Анатоліївна.

Тепло відгукується про модельне агентство Марини телеведуча програми «Ранок нової Волині» Юлія Марчук, яка, ще будучи студенткою університету, викладала дівчатам акторську майстерність. Волинський дизайнер Аня Дідух вже десять років співпрацює з моделями Марини Занюк. Місцеві фотографи Настя Альошина та Юрко Положевець відзначають професіоналізм моделей цього агентства і часто обирають їх для своїх зйомок. Марина ніколи не зупинялася на досягнутому, а прагнула розвивати свою справу, шукаючи новинки. Вона першою у 2010 році спільно з клубом «Золото» в Луцьку організувала захід Fashion Day, на який запросила дизайнерів Луцька, Рівного, Ужгорода, Києва. Побували тут і колеги з рівненського модельного агентства ARTMODELS. Його директор Оксана Ігас й собі перейняла таку ідею. Нині вони з Мариною і друзі, і партнери. У модельній школі при MZM навчаються не лише старші школярі, а й п’ятирічні дітки. Тож агентство у свою прекрасну пору 16-ліття саме розквітає. Минулого року заснувало власний журнал. А ще Марина гордиться своїми вихованками, які беруть участь у показах всесвітньо відомих дизайнерів, таких як Армані, Жан-Поль Готьє та інші. Тож, вітаючи з маленьким ювілейчиком, зичимо агентству успіхів та процвітання!!!

Руслана ТАТАРИН, м. Луцьк

Предрук заборонено!


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися