22% лічильників газу на Волині потребують негайної повірки
Волинь

22% лічильників газу на Волині потребують негайної повірки

13 січня 2018, 22:57
0
0
Сподобалось?
0

Потреба в повірці газових лічильників постійно зростає. За останні 5 років на Волині встановлено більше 3000 побутових лічильників. Зараз в області понад 30 тисяч домогосподарств користуються лічильниками з уже простроченою періодичною повіркою. Але діючі тарифи не дозволяють надавати споживачам послугу в потрібному обсязі.

Про це інформує прес-служба ПАТ «Волиньгаз».

Зараз у Волинській області встановлено 203 тисячі газових лічильників. Щорічно ПАТ «Волиньгаз» проводить повірку 23 тисяч приладів. Щодня фахівці демонтують близько півсотні лічильників для проведення періодичної повірки.

У лабораторії ПАТ «Волиньгаз» є гостра потреба в модернізації установок з повірки побутових роторних та промислових лічильників газу у зв’язку з їх постійним вдосконаленням. Непоодинокими є випадки ускладнення проведення вхідного контролю нових електронних лічильників через відсутність необхідного сучасного програмного та апаратного забезпечення. Підприємству не вистачає й кадрів для надання цієї послуги в повному обсязі. Аби надолужити прострочені повірки підприємству потрібно встановити дві додаткових спецустановки. Однак НКРЕКП не врахувала пропозицію компанії закласти кошти для закупки додаткового обладнання в інвестпрограму на наступний період.

«Для точного обліку природного газу кожен лічильник підлягає перевірці його метрологічних характеристик. За статистикою, повірку не проходять 18% лічильників мембранного типу і 92% роторного. І майже в усіх випадках ми фіксуємо похибку в бік зменшення. Тобто, всі ці прилади в тій чи іншій мірі недораховують споживання, звідси розбаланси й недоплати. Тому з кожним роком ми намагаємося нарощувати темпи повірок», - зазначив технічний директор Сергій Галянт.

Однак найгострішою проблемою на сьогодні залишається заміна непридатних приладів, що знаходяться у власності споживачів. Лише цього року ПАТ «Волиньгаз» має замінити 2 тисячі таких лічильників.


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися