Луцьке сміття «розгрібатиме» львівська фірма
Волинь

Луцьке сміття «розгрібатиме» львівська фірма

1 березня 2018, 18:06
0
0
Сподобалось?
0

Тендер на спорудження сміттєсортувальної лінії в межах міста Луцька виграла компанія зі Львова. Про це повідомляє сайт «t1.ua».

До аукціону було допущено двох учасників – Вінницький «Барський машинобудівний завод» та Львівську компанію «Хаммель Україна». Згідно з тендером, замовником якого є департамент житлово-комунального господарства Луцької міської ради, сміттєсортувальна лінія повинна мати потужність не меншу ніж 50 тисяч тонн твердих побутових відходів у рік. При поданні технічної документації щодо участі в конкурсі ПрАТ «Барський машинобудівний завод» вказав у технічних вимогах лише максимальну позначку в 40 тисяч тонн на рік.

Очікувана вартість тендера становила 6 мільйонів гривень. Але під час аукціону ціну вдалося знизити. «Барський машинобудівний завод» пропонував 5,94 мільйона, «Хаммель Україна» – 5,89 мільйона гривень. За умовами тендера, які передбачали і визначали переможця, було визначено, що компанія «Хаммель Україна» дотримала усіх цих вимог.

«Переможцем тендера визначено львівську компанію «Хаммель Україна», і на сьогодні готуються документи щодо укладення договору на суму 5,89 мільйона гривень, згідно з технічним завданням, і фінансування, яке відповідно доведено нам управлінням фінансів Луцької районної державної адміністрації», – розповідають у департаменті ЖКГ Луцької міської ради. – «І згідно із фактичним фінансуванням видатків місцевого бюджету, це та сума, за яку проголосували депутати міської ради».

Змонтувати сміттєпереробну лінію повинні у червні, в районі вулиці Дубнівської, а запрацює вона на початку липня. Вона розділятиме тверде побутове сміття на пластик, плівку, скло, макулатуру, механічний відбір, органічні матеріали, чорні та кольорові метали. Опікуватиметься лінією КП «Луцькспецкомунтранс».

«Лінія, яка зараз на полігоні у селі Брище, там і залишиться, – каже директор «Луцькспецкомунтрансу» Валерій Кузьмич, - адже його потрібно розвантажити. Зараз на цей полігон сміття надходить не лише з Луцька, але й ближніх сіл, а також із Рожища та Торчина. А завдяки близькості сортувальної лінії до міста, вдасться зекономити на пальному».

Також на соціально-економічний розвиток Горохівського району планують залучити близько 18,8 мільйона гривень на будівництво полігону твердих побутових відходів. Нинішнє сміттєзвалище займає площу 4 гектари та експлуатується 55 років. Воно переповнене і немає можливості його реконструкції та розширення.


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися