Волинська біатлоністка на Паралімпіаді-2018 фінішувала четвертою
Волинь

Волинська біатлоністка на Паралімпіаді-2018 фінішувала четвертою

10 березня 2018, 11:01
0
0
Сподобалось?
0

Юлія Батенкова-Бауман з Ковеля успішно виступила у гонці на 6 км (стоячи) на Паралімпіаді-2018. А загалом українська команда біатлоністів (Людмила Ляшенко, Оксана Шишкова (гайд Віталій Казаков) та Ігор Рептюх) принесла Україні перші нагороди на Паралімпійських Іграх у Пхьончхані.

Про це повідомляє «Українська правда» з посиланням на офіційний сайт змагань.

Ляшенко виграла «бронзу» у гонці на 6 км (стоячи). «Золото» і «срібло» – у росіянок Катерини Румянцевої і Анни Міленіної, які виступають як «нейтральні паралімпійські спортсмени».

Зазначимо, що у цій гонці ще три українки потрапили до топ-10: Юлія Батенкова-Бауман фінішувала четвертою, Ірина Буй – шостою, Богдана Конашук  – десятою.

Ігор Рептюх став третім у гонці на 7,5 км (стоячи). Українець подолав дистанцію з 1 хибою за 19 хвилин 27,6 секунди. «Золото» здобув француз Бенджамін Девієт, а «срібло» – спортсмен із Канади Марк Арендц.

До топ-15, окрім Рептюха, пробились ще 3 наших біатлоністів. Григорій Вовчинський фінішував четвертим, Віталій Ситник – одинадцятим, а Сергій Романюк показав 15-й результат.

Україну у Пхьончхані представляють 20 паралімпійців у 3 видах спорту: біатлон, лижні гонки і сноуборд.

Оксана Шишкова (гайд Віталій Казаков) стала срібною призеркою у спринті серед жінок з вадами зору. Вона відстала від лідера на 38,5 секунди.

«Золото» – у спортсменки під нейтральним прапором Михайлини Лисової, «бронза» – у Світлани Сахненко з Білорусі.

Ще одна українка Ольга Прилуцька (гайд Борис Бабар) фінішувала четвертою.

Віталій Лук'яненко приніс Україні перше "золото", вигравши спринт серед чоловіків з вадами зору. "Бронза" - у Анатолія Ковалевського. Ще 5 наших біатлоністів - у топ-12: четвертий - Ярослав Решетинський, п'ятим фінішував Юрій Уткін, шостим - Дмитро Суярко, восьмим став Олександр Казік, дванадцятий - Олександр Махоткін.

Після першого дня змагань Україна посідає 4 місце у медальному заліку (1 "золото", 1 "срібло", 3 "бронзи"), лідирують США (3-1-1).

 


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися