У Польщі до заступника голови Волинської облради викликали поліцію через Бандеру
Волинь

У Польщі до заступника голови Волинської облради викликали поліцію через Бандеру

13 березня 2018, 11:34
0
0
Сподобалось?
0

10 березня у Польщі відбулися заходи із вшанування пам'яті сотень українців, убитих польською Армією Крайовою в українських селах Сагринь, Модринь і Ласків Грубешівського повіту в 1943-44 роках. На кладовищі у Сагрині, де покояться замордовані українці, відбувся мітинг за участі заступника Міністра закордонних справ України Василя Боднара, посла України в республіці Польща Андрія Дещиці, Генконсула України в Любліні Василя Павлюка. Також в українській делегації було численне представництво волинян на чолі з першим заступником голови Волинської обласної ради Олександром Пирожиком. На жаль, тут не обійшлося без непорозумінь.

Як розповів депутат Волинської обласної ради від ВО «Свобода», присутній на заходах польський шовініст викликав поліцію за те, що Олександр Пирожик у своєму виступі прослав Степана Бандеру як національного українського героя, чим порушив дію польського закону про «Інститут національної пам’яті.

«Ми відповіли, що Бандера для українців такий же герой , як і Пілсудський для поляків, а бандерівці ми тут усі, чим і пишаємось. На цьому інцидент був вичерпаний», – зазначив Сергій Сівак.

Польська поліція поводилася адекватно і, перевіривши документи Олександра Пирожика, пішла й порадила йти з кладовища чоловікові, який викликав правоохоронців.

Відео інциденту оприлюднило видання «Вголос».


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися