Волинянам–пільговикам виплачуватимуть компенсацію за проїзд
Волинь

Волинянам–пільговикам виплачуватимуть компенсацію за проїзд

14 березня 2018, 16:14
0
0
Сподобалось?
0

Відсьогодні в Україні запровадили монетизацію пільг на проїзд. Розмір щомісячної виплати затверджують обласні та Київська міська державна адміністрація протягом двох місяців з дня набрання чинності постанови.

Кабінет Міністрів ввів монетизацію пільг на проїзд усіма видами транспорту загального користування на міських, приміських та міжміських маршрутах, інформує «112 канал».

Монетизація пільг - це заміна натуральних пільг грошовими компенсаціями, якими люди можуть розплачуватися за отримані послуги. Розмір щомісячної виплати затверджують обласні та Київська міська державна адміністрація протягом двох місяців з дня набрання чинності постанови. Їхній розмір визначається шляхом множення середньої вартості проїзду в міському комунальному транспорті на 30 поїздок. Фінансуватимуть витрати на це за рахунок місцевих бюджетів.

Для осіб, які мають право на кілька пільг, призначається щомісячна готівкова виплата найбільшою з них. Розмір таких виплат не враховується при розрахунку загального доходу сім'ї для всіх видів соціальної допомоги. Для осіб, які мають право на пільги з оплати проїзду на міжміських маршрутах, розмір виплат збільшується на 20%.

Для осіб з інвалідністю 1-ї, 2-ї групи та дітей з інвалідністю, які навчаються у вищих навчальних закладах, закладах загальної середньої та професійної освіти, розмір виплати подвоюється.


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися