Відходи Гнідавського цукрового затребувані волинськими аграріями
Волинь

Відходи Гнідавського цукрового затребувані волинськими аграріями

14 березня 2018, 17:41
0
0
Сподобалось?
0

Під час підготовки до весняно-польових робіт, найбільші сільськогосподарські підприємства Волині вносять на свої угіддя мелясну барду, яку їм постачає Гнідавський цукровий завод. Про це повідомляє прес-служба заводу.

Мелясна барда є вторинним продуктом перероблення на біоетанольному заводі і водночас цінним органічним добривом. Цей продукт коритується популярністю в багатьох сільськогосподарських компаніях.

Заступник голови правління Гнідавського цукрового заводу Олександр Нікішин повідомив, що підприємство не виробляє стільки барди, скільки її потребують фермери. «Для прикладу, вчора в нас вивезли мелясної барди більше 300 тонн. Це такі потужні сільськогосподарські підприємства як «Баїв» – 64 тонни, «Гірса» – 120 тонн, та «Хавест-агро» – 134 тонни», – повідомив Олександр Нікішин.

 

Передбачається, що органічного добрива із Гнідавського цукрового заводу може всім і не вистачити.

Приміром на сільськогосподарському підприємстві «Хавест-агро» вже закупили спеціальну техніку для вивезення і внесення барди на поля на суму більше 150 тисяч євро. Згідно укладеного договору тільки «Хавест-агро» хоче отримувати 300 тонн на добу.

Однак на підприємстві переконують що рішення із вивезенням барди тимчасове, адже у перспективі будівництво замкнутого циклу переробки.


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися