Від кордону з Польщею до Ковеля прокладуть ще одну колію
Волинь

Від кордону з Польщею до Ковеля прокладуть ще одну колію

15 березня 2018, 15:55
0
0
Сподобалось?
0

Ще у 2017 року між ПАТ «Укрзалізниця» і ПКП ЛХС підписано меморандум щодо намірів реконструкції залізничних споруд з електрифікацією ділянки Ковель – Ізов – Держкордон. Наразі вже завершена підготовка техніко-економічного обґрунтування електрифікації цієї дільниці та триває його узгодження. Як в подальшому буде вдосконалений перевізний процес між Україною і Польщею ці питання обговорювали представники «Укрзалізниці» і вантажного оператора ПКП ЛХС, який здійснює перевезення колією 1520 мм у Польщі. Про це пише info.uz.ua.

«Наразі ми спостерігаємо зростання обсягів торгівельних відносин між Україною та країнами Євросоюзу. Об’єми імпорту та експорту з Польщею, Німеччиною та Австрією збільшилися на 20 %. Зокрема, це перевезення залізничним транспортом з країнами Європи металургійної та аграрної продукції, тому нам важливо розвивати співпрацю з ПКП ЛХС», – зазначив в. о. глави «Укрзалізниці» Євген Кравцов.

За його словами, компанія добре розуміє, що без суттєвих інвестицій у розвиток інфраструктури ділянки Ковель – Ізов – Держкордон Укрзалізниці не вдасться суттєво наростити обсяги перевезень між країнами. «На сьогодні на цій ділянці працює близько 9 пар поїздів на день. У найближчі кілька місяців нам потрібно забезпечити стабільну роботу на цій ділянці 10 пар поїздів щодня, а до кінця року – 12. Ця кількість – максимальна технічна можливість існуючої ділянки, тому вже найближчим часом нам потрібно її розвивати, зокрема проводити електрифікацію та будувати другу колію. Адже без цього нам не вдасться суттєво наростити обсяги перевезень між країнами», – зазначив Євген Кравцов.

Електрифікація ділянки, крім скорочення експлуатаційних витрат, сприятиме скороченню терміну доставки вантажів, збільшенню маси вантажних поїздів та спрощенню технології організації залізничного руху.


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися