Книгу відомого волинянина пропонують презентувати в Одесі
Волинь

Книгу відомого волинянина пропонують презентувати в Одесі

21 березня 2018, 20:40
0
0
Сподобалось?
0

До Волинської обласної ради звернулися голова національної Спілки письменників України на Волині Ольга Ляснюк та директор видавництва "Терен"Андрій Криштальський щодо гідного відзначення ювілею великого українського письменника, філософа, вільнодумця,політв’язня радянського режиму, лауреата премії ім. Т.Г. Шевченка почесного громадянина Волині Євгена Сверстюка, -повідомляє прес-служба облради.

Цього року виповнюється 90 років від дня його народження. Він народився у селі Сільце Горохівського району.Звернення розглянула постійна комісія з питань освіти, науки, інформаційного простору, культури та мови, національного і духовного розвитку, сім’ї, молоді, спорту та туризму.

"Ми просимо обласну раду з метою популяризації життя та творчості Євгена Сверсюка виступити ініціатором програми відзначення ювілею видатного волинянина. Незабаром вийде дві його книги на Волині, а творчість Євгена Сверстюка є неоціненною", - зазначив  Андрій Криштальський. Він пропонує провести ювілейний вечір пам'яті відомого письменника та презентувати його книги на книжковому форумі і в Одесі. "У Львові про Євгена Сверстюка добре знають, а от в регіоні, де надто мало української книги, потрібно популяризувати його творчість. Просимо сприяння влади у виділенні коштів на поїздку волинської делегації для участі у Форумі ", - зауважив Андрій Криштальський. Постійна комісія підтримала звернення письменників.Управління культури ОДА поінформувало облраду про те, що готується низка заходів для вшанування пам'яті Євгена Сверстюка.


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися