Унікальна канадсько-українська ферма будується в Горохівському районі
Волинь

Унікальна канадсько-українська ферма будується в Горохівському районі

22 березня 2018, 17:50
0
1
Сподобалось?
1

Канадсько-американська ферма з відповідною технологією утримання корів будується у Горохівському районі. Вона буде унікальною на Волині, а можливо і в Україні. Усі тварини на фермі утримуються безприв’язно, у вільнопровітрювальних приміщеннях. Ця інформація прозвучала на навчаннях представників агроформувань області з тваринництва, - пише сайт департаменту агропромислового розвитку ОДА.

Одне із найбільш гострих питань в аграрній галузі сьогодні – прийняття нових стандартів щодо якості молока.Директор департаменту агропромислового розвитку Юрій Горбенко наголосив, що в державному та обласному бюджеті передбачені кошти на реалізацію програм підтримки тваринницької галузі та стимулювання підвищення якості молока в господарствах.Молоко і першого і другого гатунку буде закуповуватися. Проте, молоко другого класу буде використовуватися у технічних цілях. В області уже працюють підприємства, продукція яких відповідає міжнародним стандартам, як приклад - СТзОВ ім. Лесі Українки Ковельського району (власник – Іван Смітюх).Перспектива розвитку агровиробництва - за фермерськими господарствами та великотоварним виробництвом, які здатні виготовляти продукцію високої якості.Господарствам необхідно ідентифікувати усе поголів’я ВРХ, оскільки дотації будуть надаватися лише на ідентифікованих тварин.Представник чеського дослідного господарства ТОВ «Шауманн Агрі» Ян Роусек зазначив, що з впровадження дотацій та ідентифікації сільськогосподарських тварин розпочалося реформування галузі тваринництва в Польщі та Чехії.

Щодо канадсько-української ферми у Горохівському районі, то нею заінтригував заступник директора з тваринництва ПОСП ім. Франка Дмитро Самсоненко


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися