Таня КАЛІВОШКО вчила малювати китайських дітей
Волинь

Картини дівчини з Ковеля продаються в Китаї та Америці

26 березня 2018, 11:34
0
1
Сподобалось?
1

Багато українців у пошуках кращої долі виїжджають за кордон, але щастя посміхається одиницям. Тетяна Калівошко з Ковеля покинула власний дім, щоб підкорити світові мегаполіси. Вона була дизайнером і художником в Шанхаї, а нещодавно переїхала в Маямі.

Батько Василь та мама Ніна родом з невеличких сусідніх сіл Синове та Шкроби Старовижівського району, а от Таня народилась в Ковелі, куди переїхала згодом сім’я. Тут вирішили відкрити власну справу з виготовлення і продажу меблів. Напевно, сподівались, що дочка долучиться до сімейного бізнесу. Але не так сталось, як гадалось…

Любов до творчості у дівчини була з дитинства, а перші професійні навички отримала від вчителя Шумського Ігоря Петровича.

– Я зрозуміла, що моє призначення – мистецтво, – каже дівчина. – Тому навчалась на дизайнера інтер’єрів у Львівській Національній академії мистецтв. Не пропускала жодного майстер-класу по живопису і скульптурі. Закінчивши університет, ніяких перспектив в Україні не бачила, тож вирішила спробувати себе за кордоном.

Надумала їхати аж за тридев’ять земель – до Китаю. Тому дівчина з вдячністю згадує батьків, які не відмовляли від такої затії, а підтримали.

– У мене були знайомі, які збудували в цій країні досить успішну кар’єру і гарно відгукувались про місцевих жителів. Я вирішила і собі ризикнути, – посміхається співрозмовниця. – Хоча не все було просто. Інше харчування, традиції. Та основне – мова! Вивчала її в китайському університеті. Щоб заробити якусь копійку, навчала малювати дітей в приватній школі.

Майже через рік волинянка взяла участь у міжнародному проекті за ініціативи посольства Китаю в Україні. Разом з іншими працювала над фільмом за мотивами книги Джен Гана «Закохався в Україну». Потрібно було передати особливості української культури, якою її бачать китайці.

– Потім працювала дизайнером інтер’єрів в італійській компанії, – продовжує дівчина. – Там розробляли дуже цікаві проекти. Проте я «розривалась» на два фронти: вдень робота в офісі, а вночі малювала в студії. Основна діяльність відбирала занадто багато зусиль. Тому я звільнилась! З того часу почала лише малювати. Свою першу приватну колекцію показала в місті Чанчжоу. Виставка мала успіх, і я зрозуміла, що якщо хочу займатися виключно мистецтвом, то відповідно і країна має бути така, в якій цінують мистецтво і гарно оплачують роботу художників. Тож вибір був однозначним – Америка. Не маючи жодних знайомих в Маямі, все ж наважилася купити білет в один бік.

Маямі – місто мистецтва. Там є район Вінвуд, де галереї і студії на кожному кроці. Тут виставляються видатні художники. Лише за сім  місяців перебування в Америці Таня вже п’ять разів демонструвала свої роботи (картини, скульптури) на серйозних виставках. Одна з яких входить в список найбільш популярних виставок у світі.

З 2014 року ковельчанка живе за кордоном. Вона вже давно не була вдома. Добре, що є Інтернет, тож щодня може поговорити та побачити рідних по комп’ютеру. Звичайно, всі за нею сумують, але водночас і тішаться, що їхня доня та сестричка займається улюбленою справою та досягла такого успіху.

Руслана ТАТАРИН, Волинська область

Передрук заборонено!


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися