Волинянам нагадують:завтра розпочинаємо жити за літнім часом
Волинь

Волинянам нагадують:завтра розпочинаємо жити за літнім часом

24 березня 2018, 13:00
0
0
Сподобалось?
0

У неділю, 25 березня, вся Україна переходить на літній час. О третій годині за київським часом стрілки годинника потрібно перевести на годину вперед. Переведення годинників відбувається більш як у сотні країн світу.

Як пережити перехід на літній час із найменшими наслідками для здоров'я? Про це пише Волинь Post з посиланням на Новое Время.
Переведення стрілок завжди пов'язане зі зміною ритму життя, а, отже, – з додатковим стресом.
Справитися з ним допоможуть кілька простих кроків.
Свіже повітря і регулярні прогулянки мають бути невід'ємною частиною здорового способу життя кожної людини. Незалежно від того, наближається перехід на літній час чи людина взагалі живе в країні, де стрілки годинника ніколи не переводять (а є й такі країни).
Лягайте раніше. Таким чином ваш організм зможе заздалегідь адаптуватися до прийдешнього зрушення в розпорядку дня.
Намагайтеся уникати стресу та знижувати навантаження на мозок і нервову систему в дні, що передують переведенню годинників, а також у перші тижні після нього.
Дослідники з'ясували, що в перші дні після переведення стрілок на літній час кількість нещасних випадків на виробництвах зростає на 5%. Варто дати організму можливість пристосуватися до нового розпорядку дня. Особливо це актуально для людей похилого віку та тих, хто страждає на захворювання серцево-судинної системи.
Намагайтеся не посилювати стрес, викликаний в організмі переходом на літній час, додатковим стресом від неправильного харчування.
Не сідати за кермо в перші дні після переведення стрілок на літній час. Порушення режиму, брак сну можуть спровокувати стан, у якому краще не управляти машиною. Згідно зі статистикою, в перші дні після переведення годинників кількість ДТП на дорогах зростає.
Медики також рекомендують у перші дні після переходу на літній час відмовитися від кави та алкогольних напоїв. Вони можуть негативно впливати на нервову систему і посилити стрес від зміни розпорядку дня.


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися