На Волині знову кір
Волинь

На Волині знову кір

2 квітня 2018, 16:30
0
0
Сподобалось?
0

На Волині  зареєстровано понад 70 випадків кору, кількість захворілих за останній тиждень збільшилась удвічі. Найбільше хворих у Турійському,  Луцькому, Ківерцівському районах, містах Володимирі-Волинському та Ковелі. Про це повідомляє Волинський обласний лабораторний центр
Не реєструється захворюваність лише в 6 регіонах області -Ратнівському, Шацькому, Старовижівському, Любешівському, Локачинському районах та м. Нововолинську.

Наприкінці березня виник спалах кору серед учнів опорного закладу  Турійської школи-гімназії. Госпіталізовано 15 учнів, стан дітей середньої важкості. В епідемічний процес залучено 7 класів гімназії. Із числа захворілих 67% не щеплені згідно з віком. В закладі навчається 460 осіб, 70 із них (15%) не щеплені або щеплені з порушенням календаря. Серед захворілих в районі — учень Турійської школи І-ІІІ ступеню.

Найвищий ріст захворюваності кором за останній тиждень зареєстровано у м. Володимирі-Волинському та районі. Отримано термінові повідомлення на 16 захворілих – 12 дітей та 4 дорослих. Зареєстровано 2 спалахи захворювання:  школа № 2 м. Володимир-Волинський (5 випадків), школа № 5 м. Володимир-Волинський (3 випадки). Крім того, в місті уражено ще 3 навчальних заклади (по 1-2 випадки в кожному). Два нових випадки кору зареєстровано в м. Ковель, серед захворілих вихованка ДНЗ № 6 та учень ЗОШ № 2.

В зв’язку з  великою кількістю не щеплених дітей в області і надалі існує ризик поширення інфекції.

Єдиним шляхом запобігти захворюванню на кір лишається проведення дітям профілактичних щеплень. Вакцинацію проти кору проводять дітям у віці 12 місяців, ревакцинацію — у 6  років. В даний час на Волині є достатньо вакцини проти кору.

 


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися