Великодін яйця з колекції владики Ніфонта
Волинь

Пасхальні сувеніри від владики Ніфонта

6 квітня 2018, 11:49
0
0
Сподобалось?
0

У передпасхальні дні цікаву експозицію оргнізували в Музеї волинськоїх ікони. Виставка "Великлдній ливосвіт" присвячена пам'яті владики НІфонта, митрополита Волинськго і Луцького УПЦ. адеж він передав музею власну колекцію - понад сто сувенірних пасхальних яєць та композицій.

Ці сувеніри були привезені з багатьох монастирів не лише України, а й світу, зокрема, Єрусалима. Вони виконані з різних матеріалів та у різній техніці. На дерев’яних яйцях бачимо лики святих та зображення старовинних храмів. Є декоративні писанки з квітковими орнаментами, є – оздоблені напівкоштовним камінням та мінералами. Своїм багатством також вражають пасхальні сувеніри з порцеляни та фаянсу, розписані золотом та кобальтом. А як захоплюють філігранні яйця-шкатулки, декоровані кольоровими емалями та стразами! На виставці також представлені роботи, оздоблені бісером та вишиті люрексом по оксамиту, виготовлені зі звичайної глини…

На відкритті виставки було сказано багато теплих слів про владику Ніфонта. Кожен мав свій спогад про душпастира, яким неодмінно хотів поділитися. Не могли не згадати про велике сприяння владики у збереженні волинських старожитностей і музейники. Адже завдяки йому суттєво поповнилися фонди, і тепер кожен може поглядом та молитвою доторкнутися до старовинних сакральних речей, що представляють дух волинського краю.

Наталія КРАВЧУК, м. Луцьк

Фото автора


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися