До Луцька Благодатний вогонь привезе митрополит Михаїл
Волинь

До Луцька Благодатний вогонь привезе митрополит Михаїл

7 квітня 2018, 20:00
0
0
Сподобалось?
0

7 квітня, у Велику суботу, о 19:55 у термінал «D» Міжнародного аеропорту «Бориспіль» прибуде рейсовий літак з Благодатним вогнем з Єрусалима. Його доправить в Україну делегація  Церкви, у складі якої є представники Волинської єпархії, -повідомляє сайт Волинської єпархії УПЦ КП.

Митрополит Луцький і Волинський Михаїл із благословіння Патріарха Київського і всієї Руси-України Філарета зустріне вогонь в аеропорту і привезе його до Луцька. Прибуття владики в кафедральний собор Святої Трійці очікується перед відправою пасхальної Божественної Літургії, приблизно о першій годині ночі.

Благодатний вогонь – поширена у Православ’ї назва вогню, що використовується  у великодній церемонії виносу святого світла з Гробу Господнього, в храмі Воскресіння Господнього. В Страсну суботу віряни Православної Церкви очікують звершення у Єрусалимі церемонії сходження благодатного вогню в храмі над Гробом Господнім, яке протягом віків з року в рік відбувається в Єрусалимі. Чин сходження благодатного вогню звершує у кувуклії (каплиці) Гробу Господнього особисто Єрусалимський Патріарх.

Потім християни розповсюджують вогонь свічками та спеціальними лампадами по всьому світу.


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися