Захиститись від кору допоможе вакцинація
Волинь

Захиститись від кору допоможе вакцинація

12 квітня 2018, 13:50
0
0
Сподобалось?
0
Кір – небезпечне вірусне захворювання, що вражає як дітей, так і дорослих, котрі не мають імунітету проти хвороби. Вірус дуже швидко поширюється: спалахи кору зафіксували у різних регіонах України. Зокрема, на Волині з початку року захворіло вже 129 осіб, - інформує відділ інформаційної політики облдержадміністрації.

За даними «Волинського обласного лабораторного центру Міністерства охорони здоров’я» в області зберігається тенденція до росту захворюваності на кір. Інтенсивність епідемічного процесу з середнього рівня досягла високого і становить 12,4 чол. на 100 тис. населення. Проте, в деяких районах ці показники значно вищі: Турійський район – 146 чол. на 100 тис. населення, м. Володимир – Волинський – 80 чол. на 100 тис., Луцькому районі – 20,3 чол. на 100 тис., м. Ковель – 19 чол. на 100 тис. Натомість захворювання не зафіксовано лише в 4 регіонах області: Ратнівському, Шацькому, Любешівському районах та м. Нововолинськ.

Як повідомляє виконувачка обов’язків директора державної установи «Волинський обласний лабораторний центр Міністерства охорони здоров’я» Наталія Янко, з початку року зареєстровано 129 випадків кору. Найбільше хворіють школярі віком 6 - 14 років. Понад 66 % хворих не щеплені проти кору або не мають чергового щеплення. Серед захворілих також є особи, котрі отримали імунопрофілактику понад 10 років назад.

– За останніх два тижні найвищий ріст захворюваності кором зареєстровано у місті Володимир-Волинському та Володимир-Волинському районі, де захворіло 34 особи (28 дітей та 6 дорослих). Епідеміологічним розслідуванням встановлено, що поширення захворюваності, ймовірно, відбулось внаслідок участі в масовому заході «Битва талантів», що відбувся в березні 2018 року за участю представників нашої області та міста Рівне. Тож вкотре звертаю увагу на необхідності проведення вакцинації як дітей, так і дорослих. Нині на Волині є достатня кількість вакцини проти кору (Пріорикс Бельгія) – понад 5 тисяч доз. Основною ж причиною нещепленості дітей залишається відмова батьків, – повідомила Наталія Янко.

Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися