Квіти з могил не викидають, а… пересаджують
Волинь

Квіти з могил не викидають, а… пересаджують

12 квітня 2018, 16:27
0
0
Сподобалось?
0

На кладовищі у селі Коритниця Локачинського району звернула увагу на нарциси, медунки, фіалки і ще десяток різних квітів, які росли вздовж паркану. «Для чого їх тут садять?» – поцікавилася у свого чоловіка, який родом з цього села. І він розповів мені про цікаву традицію.

Виявляється, багато літ поспіль місцеві жителі, коли прибирають на могилах рідних, зайві рослинки, які занадто розрослися, не викидають на смітник, а висаджують вздовж огорожі. Цікаво, що згодом інші люди можуть викопати з такого імпровізованого розсадника те, що їм приглянеться, і посадити на могилці своїх родичів. Настоятель церкви Святого Духа села Коритниця Михайло Гадій переконаний, що така проста традиція гідна наслідування.

– Щоразу у церкві наголошую прихожанам, щоб не несли на могили штучні квіти, – каже отець Михайло. – Вони ж не лише забруднюють цю територію, а й потім, коли їх спалюють, шкодять навколишньому середовищу, і насамперед – людям, бо провокують страшні хвороби. Для себе відзначив, що останнім часом прихожани таки прислухаються до настанов. І з кожним роком штучних букетів стає все менше. Ми повинні усвідомити, що особливою шаною померлим є саме живі квіти. У них кожен вкладає свою працю і часточку любові. Доглядаючи квіточку, моліться – і ваші рідні на небесах порадіють за вашу турботу.

Руслана СУЛІК, Волинська область

 


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися