Жителів Стобихівки обнадіяли: школу таки добудують
Волинь

Жителів Стобихівки обнадіяли: школу таки добудують

19 квітня 2018, 09:50
0
0
Сподобалось?
0

Вже 11 днів діти у селі Стобихівка, що в Камінь-Каширському районі, не відвідують школу. Зокрема, батьки не пускають дітей в аварійні приміщення, де проходить навчальний процес. Таким чином жителі вимагають розпочати будівництво нової школи. 18 квітня 2018 року голова облдержадміністрації Олександр Савченко побував  у Стобихівці,  оглянув школу та поспілкувався з жителями села у місцевому будинку культури, де, до слова, знаходиться  частина навчальних класів, -повідомляє прес-служба ОДА.

Це не вперше тамтешніх дітей батьки не пускають до школи і цим порушують проблему будівництва навчального закладу. На території Стобихівської сільської ради налічується 102 матері-героїні та 70 багатодітних сімей з неповнолітніми дітьми. Нині навчання триває у дві зміни, а навчальні класи знаходяться у кількох приміщеннях . У школі навчається 288 учнів.

Для будівництва  нового закладу 350 учнівських місць відділ освіти Камінь-Каширської райдержадміністрації уже виготовив проектно-кошторисну документацію, загальною вартістю 89 млн грн (в цінах 2018 року). Наразі проект проходить експертизу.

– Батьки готові збирати гроші, батьки готові самостійно будувати школу. Треба тільки кошти і все, – наголосив директор школи Анатолій Хельчик.

Голова облдержадміністрації Олександр Савченко запевнив, що вже 19 квітня 2018 року проведе розширену нараду, аби детально вивчити це питання та напрацювати перші кроки.

– Ми повинні в цьому році однозначно почати будувати школу. Не готовий сказати, чи вона повинна коштувати 80 мільйонів гривень, адже вже є різні технології.  Єдине прохання – дозвольте  дітям  навчатися.


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися