32 роки з дня аварії на ЧАЕС: у волинському довкіллі все ще є радіація
Волинь

32 роки з дня аварії на ЧАЕС: у волинському довкіллі все ще є радіація

23 квітня 2018, 19:50
0
0
Сподобалось?
0

Дослідження щодо виявлення радіонуклідів у грибах і ягодах на Волині засвідчують: є перевищення, -повідомляє  Волинський обласний лабораторний центр.

Аналіз проведених досліджень за 2017 рік  з визначення вмісту радіонуклідів в продуктах харчування та сировині, питній воді, об’єктах  навколишнього середовища свідчить про те, що відсоток проб з  перевищенням допустимого вмісту цезію — 137 збільшився в порівнянні з 2016 роком і становить 3,3 % (в 2016р. 0,6 %). Перевищення вмісту радіонуклідів цезію — 137  відмічається в сухих (максимальне — 15900Бк/кг  Камінь-Каширський район) та свіжих (максимальне ­— 3543Бк/кг.-Маневицький район) дикоростучих грибах,  також реєструються високі показники вмісту цезію-137 в лісових ягодах.

Споживання радіоактивно-забрудненої сировини призводить до значного збільшення  рівнів накопичення радіонуклідів в організмі населення.  Так, за даними центру радіаційного захисту населення обласної клінічної лікарні в 2017 році виявлено 0,1 % дитячого населення та 0,05 % дорослого населення, яке проживає на радіоактивно-забруднених територіях, з перевищенням контрольних рівнів.


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися