Луцькі гімназисти поїхали у Волноваху
Волинь

Луцькі гімназисти поїхали у Волноваху

27 квітня 2018, 13:35
0
0
Сподобалось?
0

Учні Луцької гімназії №21 імені академіка Михайла Кравчука поїхали в місто Волноваху на Донеччині. Це  переможці всеукраїнських та міжнародних учнівських конкурсів. Вони візьмуть участь в інтелектуальному фестивалі, який вдесяте  проводять серед учнів шкіл Волновахи, -пише «День».

Діти з Волновахи, яке є містом-партнером Луцька, вже кілька років на канікули приїжджають  у Луцьк. А наші туди поїхали  вперше, вперше побачили схід  України. Побували на місці, де лучани споруджують православний храм –  як символ єднання Сходу і Заходу, на місці, де російські «гради» розстріляли автобус з цивільними мешканцями Волновахи, і на колишньому блокпосту 51-ї дивізії під Волновахою, де у травні 2014-го розстріляли українських військових-волинян. Саме на цьому блокпосту отримав поранення   солдат Василь Кропива з-під Луцька і який від поранення втратив зір. Колектив 21-ї луцької гімназії збирав кошти йому  на допомогу.

До слова: завдяки співпраці з благодійним фондом «Волинь-2014»  учні, вчителі і батьки гімназії передали українським військовим тепловізор, біноклі, зимові чоботи, сотні новорічних гостинців на передову, ящики пирогів і печива на гостинчики солдатам. Збирали кошти для лікування поранених українських військових.

 

 


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися