Музей Липинського у Затурцях поповнився новим експонатом
Волинь

Музей Липинського у Затурцях поповнився новим експонатом

28 квітня 2018, 15:10
0
0
Сподобалось?
0

Меморіальному  музею В’ячеслава Липинського у Затурцях  подарували  працю «Листи до братів-хліборобів» видану 1925 року.  Вона, за словами  завідувача музею Віталія Кушніра, цінна тим, що  – з автографом  Липинського, -пише газета «День». 

Донині книга знаходилася у приватній бібліотеці лучанина Юлія  Миколайовича Головацького. Музею  його передали за сприяння  громадського діяча Анатолія Лесика дружина Головацького і його донька. Вручили вони книгу Віталію Кушніру під час проведення у Затурцях круглого столу з нагоди 100-річчя проголошення Української Держави – “ Українська Держава Павла Скоропадського: здобутки і прорахунки” .  Як відомо,  Скоропадський Липинський зналися і спілкувалися.

Цей екземпляр книги має дарчий напис автора, В’ячеслава Липинського, своєму секретарю, Михайлу Ципріяновичу. Після смерті Липинського він проживав у родині  Головацьких  в селі Боратин (тепер Веселе)  Луцького району. Господар Микола Головацький був добрим теслею і змайстрував недалеко біля хати в садку літній будиночок для пана Михайла. Сімейні  перекази свідчать, що  там він працював над рукописами, вірогідно, й упорядковував літературну спадщину Липинського. За добре ставлення Ципріянович і подарував Головацькому працю Липинського з його дарчим написом. Книга не пропала в плині років  та воєн і тепер поповнила фонди меморіального музею. У дарчому написі Липинський зазначав: «Дорогому Михайлу Петровичу Савур-Ципріяновичу з найсердечнішою вдячністю за велику поміч в друкуванню цієї книги, в знак правдивої та незмінної приязні. В’ячеслав Липинський. 24 серпня 1927 р.».

 


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися