У столиці обшукали помешкання скандального волинського комуніста
Волинь

У столиці обшукали помешкання скандального волинського комуніста

8 травня 2018, 16:48
0
0
Сподобалось?
0

Сьогодні працівники Служби безпеки України прийшли до лідера комсомолу України – лучанина Михайла Кононовича. Слідчі дії відбувалися на підставі постанови Печерського районного суду столиці, в якій міститься посилання на статтю 109 Кримінального кодексу України («дії, вчинені з метою насильницької зміни чи повалення конституційного ладу або захоплення державної влади…»).

Михайло Кононович був не єдиним, до кого прийшли з обшуками правоохоронці. СБУ проводила слідчі дії також і в інших керівників забороненої в Україні комуністичної партії та у її центральному офісі. Правоохоронці виявили агітаційні матеріали із забороненою символікою комуністичного тоталітарного режиму, які планували публічно поширювати 9-го травня, щоб дестабілізувати суспільно-політичну обстановку в державі та спровокувати силові сутички між активістами громадсько-політичних об’єднань.

Що конкретно знайшли в Михайла Кононовича поки невідомо.

Нагадаємо, брати Олександр та Михайло Кононович булим активістами російської та білоруських общин Волині. Вони проводили провокаційні заходи, як то збір коштів на пам’ятник Сталіну у Луцьку. Уже під час війни з Росією Кононовичі роздавали коментарі ресурсам проросійських бойовиків, їздили в окупований Луганськ з «гуманітарною» місією.


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися