Як платити за газ, коли знятий лічильник?
Волинь

Як платити за газ, коли знятий лічильник?

8 травня 2018, 17:34
0
0
Сподобалось?
0

До нас по телефону звернулася читачка із села Турія Турійського району Євгенія Шумська: «Нам зняли газовий лічильник на повірку. Підкажіть, за чий кошт має бути встановлення? І як нам будуть нараховувати плату за газ за період відсутності лічильника?»

Як пояснив Юрій Петрук, начальник управління клієнтського сервісу ПАТ «Волиньгаз», повірки газових лічильників проводять раз у п’ять або вісім років, залежно від їхнього типу і виробника. На період зняття приладу за заявою споживача газорозподільне підприємство встановлює лічильники газу з обмінного фонду. Якщо на час проведення таких робіт неможливо встановити інший, розрахунки проводяться залежно від середньомісячного обсягу споживання природного газу за аналогічний період (опалювальний або міжопалювальний) попереднього року або фактичний період споживання, якщо він становить менше шести місяців.

Законом передбачено безоплатне встановлення лічильників природного газу споживачам. А ось заміна приладу за бажанням користувача здійснюється за власний кошт.

У ПАТ «Волиньгаз» нагадують: щодо усіх «газових» питань вас проконсультують у Контакт-центрі за такими номерами: (0332) 280-104 або (067) 33-39-104. Він працює щодня, без вихідних, з 8.00 до 20.00.

Наталія КРАВЧУК


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися