На посту «Доманове» вилучили плоди шипшини, приблизна вартість яких 26987 доларів США
Волинь

На посту «Доманове» вилучили плоди шипшини, приблизна вартість яких 26987 доларів США

10 травня 2018, 11:29
0
0
Сподобалось?
0

Керівник товариства з обмеженою відповідальністю (ТзОВ) через водія автомобіля, який здійснював переміщення товару з Білорусії, намагався ошукати державу майже на мільйон гривень, - пише прес-служба ГУ ДФС у Волинській області.

Товар, а саме: сушені плоди шипшини, ввозився в Україну через митний пост Доманове в пластикових мішках різною вагою. Усього – 503 мішки, де було спаковано 14,9 тон. Водій товариства пред’явив супровідні документи, згідно з якими вартість товару зазначалася як 26987 доларів США. 

Проте під час проведення митного контролю у папці для документів в кабіні вантажівки також було виявлено рахунок-фактуру, засвідчену особистою номерною печаткою митних органів Республіки Білорусь, відповідно до якого вартість цього товару становила 34472 долари США. За курсом Національного банку України на момент перетину кордону це склало 901,6 тисяч гривень.

Отже, керівник ТзОВ як посадова особа, що відповідає за виконання
вимог, встановлених законодавством до підприємств, вчинив дії, спрямовані на приховування від митного контролю шляхом подання неправдивих відомостей. 

Тому плоди шипшини тимчасово вилучені на склад митниці та склали протокол про порушення митних правил, який буде розглядати суд.

Відповідно до частини 1 статті 483 Митного Кодексу України таке
правопорушення тягне за собою адміністративну відповідальність: штраф у розмірі 100 відсотків вартості товару з його конфіскацією.


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися