Волинь відзначила 75-річчя Колківської республіки
Волинь

Волинь відзначила 75-річчя Колківської республіки

13 травня 2018, 15:10
0
0
Сподобалось?
0

Сьогодні (13 травня)  відзначається 75-ту річниця Колківської республіки.  Урочистості відбулися у селищі Колки Маневицького району. Про це повідомляє  «ВолиньUA».

Формування Колківської республіки розпочалося у березні 1943 року. Повстанський загін командира «Олега» (Миколи Ковтонюка) вигнав із містечка Колки і навколишніх сіл німців та поліцаїв. Інші повстанські відділи ОУН-УПА звільнили від фашистів та більшовицьких партизанів населені пункти Маневицького, Цуманського, Рожищенського, Ківерцівського, Степанського районів Волинської області. Утворився острівець вільної, незалежної Української Держави, яка проіснувала до листопада 1943 року.
На честь героїв Колківської республіки з Театральної площі Луцька  стартував автопробіг . Його учасники, проїхавшись вулицями обласного центру, прибули на урочистості в Колки. Там вшанування героїв розпочалися з панахиди. На  символічному місці у центрі селища  виступили представники громади, громадських та політичних організацій. Зокрема, голова Волинського осередку Національного корпусу Андрій Дяченко, Почесний голова Братства воїнів УПА Волинського краю імені полковника Клима Савура Василь Кушнір, голова Колківської ОТГ Олександр Палінкевич, учасник російсько-української війни, депутат Ківерцівської райради Анатолій Король та інші.
Голова об’єднання українок «Яворина» Алла Жупанюк привітала всіх з днем матері та наголосила, що у цей день ми маємо пам’ятати матерів героїв. Як тих, чиї сини воюють на сході України з окупантом, так і тих, які в часи Колківської республіки боролись з ворогами.


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися