85 років Головненській школі
Волинь

85 років Головненській школі

28 травня 2018, 10:55
0
-1
Сподобалось?
-1

Школа в Головне –одна з найстаріших в  Любомльському районі. До середини 70-х років ХІХ століття тут  не було жодного навчального закладу. Лише в 1876 році відкрили однокласне училище. До 1922 року існувала трикласна школа, у якій навчав дітей один вчитель.

У 1954 році була збудована нова двоповерхова школа  (зараз це приміщення навчального корпусу школи-інтернату для сиріт). А через 9 років  її перевели в приміщення колишнього дитбудинку, де вона працює і донині. На святкування 85 –річчя навчального закладу приїхали його випускники  різних років, вчителі, - пише Кордон.

Виступи гостей чергувалися з прекрасними художніми номерами. До речі, у Головні того дня відзначали ще один ювілей: 35-річчя утворення зразкового танцювального колективу “Хуторянка”. У 1996 році колективу  присвоїли звання зразкового. Усі 35 років незмінним керівником колективу є Лариса Назаревич.

Пам’ять полеглих героїв, серед яких — випускник школи Олександр Грошев, який загинув у Донецькому аеропорту — вшанували хвилиною мовчання.

 


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися