ПриватБанку на Волині – 25 років!
Волинь

ПриватБанку на Волині – 25 років!

1 червня 2018, 17:55
0
0
Сподобалось?
0

У травні 1993-го Волинь стала ледь не першою областю, де відкрилася філія ПриватБанку. Звідси ПриватБанк почав поширюватись у сусідні регіони. Волинські приватбанківці й нині тримають високу планку, демонструючи за багатьма позиціями лідируючі позиції не лише по своїй системі, й по банківській системі України загалом.

Довіра перевірена роками

ПриватБанк на Волині завжди мав позитивний імідж, для формування якого багато зусиль доклав нині уже покійний Микола Романюк, який очолював фінустанову в області у 1993-2007 роках. Добре сформована команда та всі наступники Миколи Ярославовича лише примножували успіхи. Нинішньому керуючому Північно-Західним регіональним управлінням ПриватБанку, яке охоплює Волинь та Рівненщину, Юрію Войтенку довелося приймати справу в непрості часи перемін, коли банк пройшов процедуру націоналізації. Проте довіра до фінансової установи, насамперед пересічних клієнтів, дозволила їй вистояти й переродитися у ще більш потужну структуру.

Найкращим свідченням довіри до будь-якого банку є кількість вкладників. За цим показником ПриватБанк на Волині абсолютний флагман. Його частка на ринку депозитів в області складає нині 58 відсотків, що становить 2,7 мільярда гривень. Окрім того, понад 20 тисяч волинян змогли скористатися безпрецедентною на сьогодні послугою від банку «Стандарт безподатковий». Це депозит для своїх клієнтів, відсотки за яким не оподатковуються. Керівництву ПриватБанку змогло переконати Нацбанк у можливості запровадження такого продукту на ринку.

– Напрацювати депозити – це лише половина справи. Залучені кошти потрібно вигідно з гарантією розмістити у кредитному портфелі. У цьому плані нашим головним козирем є наші кредитні картки, зокрема картка «Універсальна». Нею користуються понад 300 тисяч волинян. Це великий успіх, адже ми постійно боремося за те, щоб обіг грошової маси скорочувався, а зростав відсоток безготівкових розрахунків. І, слід зазначити, що платіжна культура волинян постійно зростає. Вони розуміють, що їм вигідніше розраховуватися карткою, ніж знімати готівку з банкомата. Плюс при користуванні кредитними коштами на картці є пільговий безвідсотковий період 55 днів, що дуже зручно, – каже Юрій Войтенко.

Ще одним успіхом ПриватБанку на Волині є просування зарплатних проектів. Особливо вражаючий показник серед підприємств та установ бюджетної сфери, до якого не можуть дотягнутися в інших регіонах. Так 94 відсотки волинських бюджетників отримують зароблене через ПриватБанк. Це також свідчить про високу довіру до банку, адже, як відомо, до руху фінансів у державних установах ставляться дуже скрупульозно. Окрім того, у ПриватБанку отримують стипендії чимало волинських студентів, а третина пенсіонерів – свої пенсії.

На одній хвилі з бізнесом

Традиційно ПриватБанк намагається потужно працювати на ринку кредитування малого та середнього бізнесу. У фінансовій установі діють спеціальні програма «Країна успішного бізнесу» (КУБ). Цьогоріч в її рамках на кредитування підприємців планують спрямувати 5 мільярдів гривень. Для Волині особливо актуальні пропозиції КУБа для аграріїв, якими передбачені пільгові умови. Зокрема йдеться про погашення кредиту – півроку можна сплачувати лише відсотки, а потім перейти й до погашення тіла позики. Це важливо для сільгоспвиробників у зв’язку із сезонністю їхнього бізнесу.

Але справжнім проривом року у роботі ПриватБанку на Волині можна назвати співпрацю із будівельною компанією «Луцьксантехмонтаж». Результатом спільної роботи стало відкриття іпотечної лінії. Завдяки цьому волинський підрозділ ПриватБанку за підсумками минулого року та у першому кварталі нинішнього утримує перше місце по системі за показником іпотечного кредитування, випереджаючи значно більші регіони.

Як зазначив голова наглядової ради ПрАТ «Луцьксантехмонтаж» Віктор Чорнуха, його компанія все тісніше співпрацює з ПриватБанком, віддаючи належне його надійності.

– Те, що у нас робилося в останні роки у банківському секторі далеко не завжди йшло на користь нашій державі, бізнесу та простим громадянам. Ми завжди працювали одночасно з кількома банками і постраждали. Через падіння малих банків ми втратили десятки мільйонів гривень. І, якщо у простих вкладників ще є шанси повернути свої кошти, то бізнесу держава цього гарантувати не може, навіть попри виграні усі суди. Тому зараз ми почали активніше працювати з ПриватБанком, де є стабільність, – зазначив Віктор Чорнуха.

Технології, які випереджають Європу

ПриватБанк продовжує реалізовувати стратегію розвитку дистанційного обслуговування клієнтів. Так на Волині працює близько 200 банкоматів та 300 терміналів самообслуговування. Через pos-термінали у роздрібній мережі клієнти банку за минулий рік розрахувалися на 2 мільярди гривень, що для маленької Волині, знову ж таки, досить немало. ПриватБанк визнано найкращим у сфері онлайн-банкінгу. Інтернет-банк Приват24 абсолютно унікальна платформа, якої немає навіть у багатьох більш потужних економічно країнах Європи. Цією системою користуються 160 тисяч волинян. ПриватБанк продовжує запроваджувати технологічні новації для своїх клієнтів. Зокрема поступово у роздрібній мережі стає доступною нова послуга для безготівкового розрахунку за допомогою смартфонів apple-pay. Власники «яблучних» гаджетів, можуть сплачувати за товари, піднісши їх до терміналу замість картки.

Розвиток безготівкових розрахунків дещо змінює саму технологію роботи банку.

– Відбудеться оптимізація неповнофункціональних відділень. Але ПриватБанк не йтиме повністю з населених пунктів – там лишатимуться банкомати і термінали самообслуговування, а також навчені працювати дистанційно клієнти, – зазначив Юрій Войтенко.

Добрі справи для дітей

Ще одним важливим аспектом у роботі ПриватБанку на Волині, який не можна не згадати, є соціальний. Благодійний фонд фінансової установи «Допомагати просто» акумулює добровільні пожертви клієнтів, на які згодом закуповується медичне обладнання для дитячих лікарень.

– Нам вдалося ненав’язливо запропонувати ідею благодійництва нашим клієнтам. За минулий рік фонд зібрав просто фантастичну суму – понад сорок мільйонів гривень! Приємно, що значна частка пішла на Волинь – в обласну дитячу лікарню, у Нововолинськ та Володимир-Волинський. Також виділялася адресна допомога на лікування важко хворих діток, – зазначив Юрій Войтенко.

Цього року благодійницька робота продовжується. Вже зовсім скоро новітнє обладнання отримає Луцький пологовий будинок, Любомльсько-Шацьке територіальне медичне об’єднання та дитяча обласна лікарня.


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися