Століття незалежної Литви лучани відзначали у місті Таураге
Волинь

Століття незалежної Литви лучани відзначали у місті Таураге

6 червня 2018, 14:10
0
0
Сподобалось?
0

Представники Луцької міської ради взяли участь у святі  литовського міста Таураге, а також у відзначенні  столітнього ювілею незалежної Литовської Республіки, -повідомляє прес-служба міської ради.  

Два народ  мають і  спільну історію, і тривалий час частина України перебувала у складі Литовського князівства. Також Луцьк і Таураге  пов’язують стійкі партнерські відносини.

Під час триденного фестивалю делегація з Луцька відвідала низку цікавих та яскравих заходів: дитячі малюнки на асфальті «Місто Таураге – це я», презентація виставки «Міжвоєнний дух» та мистецьке святкування «До століття Литви», дитячий футбольний турнір «Кубок Таураге 2018», ярмарок народного мистецтва та ремесел, концерт місцевих аматорських художніх колективів «Ми повертаємось до тебе, о моє місто», бої середньовічних лицарів, кінні перегони «Таураге 2018», ІІ етап Балтійського чемпіонату зі стронгмену та конкурс стронгменів Таураге «Tauro ragas 2018», зустріч співвітчизників Таураге та святкове богослужіння.

У муніципалітеті Тауразького району відбулася зустріч делегації Луцької міської ради з мером Сігітасом Мічулісом, який зазначив, що завжди радий вітати гостей із Луцька, а також і відвідувати наше місто, з яким вже давно встановилися дружні відносини. 

Під час зустрічі згадали і про святкування визначної події – 590-ї річниці з’їзду європейських монархів у Луцьку у 2019 році. До організації святкувань пообіцяли долучитися і партнери з Литви.

 

 


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися