На Волині буде сучасний реабілітаційний центр
Волинь

На Волині буде сучасний реабілітаційний центр

11 червня 2018, 16:45
0
0
Сподобалось?
0

На території Волинського обласного госпіталю для інвалідів війни  будуватиметься новий  реабілітаційний центр. Наразі вже готова проектно-кошторисна документація. Попередньо вивчали польський досвід, -повідомляє прес-служба облради.

 Вартість всього проекту 45 млн грн, з них будівельна частина  - 34 млн грн , решта - видатки на обладнання. В реабілітаційному корпусі будуть спортзали, басейн, зимовий сад. Планується, що реабілітацію в центрі проходитимуть учасники АТО, спортсмени та інші пацієнти.
Голова обласної ради Ігор Палиця заявляє, що будівництво можна розпочати  наступного року. "Єдине, що спробуємо залучити для нього кошти з державного бюджету та з європейської технічної допомоги. але, якщо не вийде, то знайдемо необхідну суму в обласному бюджеті", - пояснив він ситуацію з фінансуванням проекту.
«У нас є спеціалізоване неврологічне відділення на 30 ліжок, де завжди лікуються тільки атовці. Крім цього, учасники АТО лежать в усіх відділеннях, коли потребують спеціальної допомоги. Станом на зараз їх 70. У нас є 210 ліжок, і є пацієнти, які відносяться до категорії ветеранів війни", - розповіла головний лікар госпіталю Тетяна Масікова.
Ініціатори будівництва центру не забувають про відділення реабілітації в обласній клінічній лікарні в Боголюбах. Обидва центри не конкуруватимуть, адже на базі клінічної лікарні проходитимуть реаблітацію пацієнти з серцево-судиннми хворобами, проблемами опорно- рухового апарату та ті, хто потребує післяопераційної реабілітації.
 


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися