На Волині представники  ОБСЄ цікавилися внутрішньо переміщеними особами, релігією та екологією
Волинь

На Волині представники ОБСЄ цікавилися внутрішньо переміщеними особами, релігією та екологією

11 червня 2018, 17:00
0
0
Сподобалось?
0

Делегація Львівського представництва спеціальної моніторингової місії  ОБСЄ на чолі з головою Георгіосом Каллінісом прибула  сьогодні, 11 червня, до Луцька,  аби представити напрямки своєї діяльності та обговорити поточну ситуацію в регіоні, -інформує прес-служба ВОДА.

Зокрема, їх цікавило питання міграцій внутрішньо переміщених осіб. За словами голови ОДА Олександра Савченка наразі, понад дві тисячі сімей вважаються внутрішньо переміщеними особами. Обласна влада надає їм допомогу з оплати житлово-комунальних послуг.

Також в області діє програма соціального захисту населення – переселенцям надають матеріальну допомогу. 50 сімей було забезпечено земельними ділянками, проте проблема забезпечення житлом досі існує.

 Георгіос Каллініс поцікавився також станом навколишнього середовища Волинської області. Голова ОДА відзначив, що існує проблема модернізації технологій з переробки відходів, як і в усьому світі. Протягом 2019-2020 років планують збудувати 5 полігонів, які будуть призначені для сортування та переробки сміття. Ще в області діє програма «Питна вода», в рамках якої буде здійснюватися будівництво нових водопроводів та каналізаційних систем.

Завтра, 12 червня, представники моніторингової місії ОБСЄ планують візит до  Ковеля, аби  там налагоджувати співпрацю з місцевими керівниками.

 


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися