У Луцьку триває реконструкція системи централізованого теплопостачання
Волинь

У Луцьку триває реконструкція системи централізованого теплопостачання

12 червня 2018, 14:35
0
0
Сподобалось?
0

Перемовини керівництва підприємства “ Луцьктепло” з представниками Європейського Банку Реконструкції та Розвитку розпочалася ще 2012 року. І тільки через два роки була підписана відповідна Угода про кредитування. Про це повідомила під час оперативної наради директор ДКП “Луцьктепло” Валентина Малютіна. 

Як повідомляє відділ інформаційної роботи міської ради, реконструкція та модернізація системи централізованого теплопостачання дозволить зменшити споживання енергії у житлових та громадських будівлях, поліпшити енергоефективність теплопостачання міста, забезпечить сталу роботу теплопостачальної компанії через поліпшення енергоефективності та зниження витрат. Якщо ж не впроваджувати відповідних заходів щодо модернізації системи централізованого теплопостачання, то це може призвести до відключення споживачів і деградації системи. Адже тепломережі міста зношені майже на 80%.

Відтак, проект передбачає встановлення індивідуальних теплових пунктів у 254  житлових будинках. Крім того, буде ліквідовано 7 підвальних котелень, шляхом перепідключення споживачів до 5 інших джерел теплової енергії. У рамках реконструкції системи централізованого теплопостачання в нашому місті заплановано заміна 20 котлів, застарілого енергозатратного насосного обладнання, обладнання хімводопідготовки та встановлення вузлів обліку енергоресурсів (теплової енергії, газу та води).

Варто відзначити, що в Луцьку в рамках даного проекту уже розпочалися роботи по реконструкції теплових мереж на вулицях Писаревського, 22, Гордіюк, 29-35. Відповідні роботи заплановані і на вулицях Кравчука, 5, Гулака Артемовського, 20 , Арцеулова, 3-в. Буде замінена тепломережа від котельнь на вулицях Загородній, 3-а, Потапова, 10, Винниченка, 30а, Арцеулова, 3в , Стрілецькій, 27, Конякіна, 37-б , Кравчука та проспекті Молоді, 4-г .

Планується встановити котел на альтернативному паливі потужністю 5 Мвт на вулиці Боженка, 34 вартістю 1 400 000 Євро.

А встановлення системи віддаленого керування та системи моніторингу дозволить значно покращити роботу підприємства “Луцьктепло”. У результаті реалізації проекту модернізації системи теплопостачання Луцька, за словами директора ДКП “Луцьктепло” Валентини Малютіної, вдасться зекономити приблизно 14 мільйонів метрів кубічних газу, а економія електроенергії складе близько 3 Гвт/год.

Реалізація даного проекту допоможе впевнено дивитися в майбутнє переконаний секретар міської ради, виконувач повноважень міського голови Григорій Пустовіт: “Такого масштабного проекту у нас ще не було. У нас багато комунальних підприємств активно працюють із залученням європейських коштів. Я думаю, що і лучани це розуміють, адже це - поліпшення життєдіяльності міста. Просимо вибачення за тимчасові незручності”.

Варто зазначити, що всі роботи планують завершити до початку опалювального сезону, витративши 4 200 000 євро.

 


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися