Луцький клінічний пологовий будинок показав високі показники роботи
Волинь

Луцький клінічний пологовий будинок показав високі показники роботи

20 червня 2018, 12:11
0
0
Сподобалось?
0

Сьогодні. 20 червня 2018 року, під час засідання виконавчого комітету головний лікар КЗ «Луцький клінічний пологовий будинок» Михайло Токарчук поінформував про роботу очолюваного ним закладу, - повідомляє відділ інформаційної роботи міської ради.

За його словами, щороку у закладі приймають більше 4000 пологів. З цього числа більше 45% становлять породіллі зареєстровані на території інших населених пунктів Волині. Ще біля 8 % становлять жінки з інших областей України. Цей показник вказує на високий імідж закладу та комфортні умови перебування пацієнток, високу кваліфікацію медичного персоналу.

Пацієнтки з районів області, як правило, поступають зі складною, поєднаною та запущеною патологією, що створює напружені умови для надання їм медичної допомоги, потребує залучення спеціалістів інших лікувальних закладів (судинні хірурги, кардіологи, інфекціоністи, пульмонологи та інші).

Зменшилась частота кровотеч в пологах і складає 0,6% від всіх пологів завдяки їх профілактиці та якісному веденню пологів.

Михайло Токарчук зауважив, що за кошти міського бюджету (1,3 млн грн) проведено ремонт жіночої консультації, придбано сучасне медичне обладнання, зокрема кювез для недоношених новонароджених на суму 482 тис. грн.

За його словами, за позабюджетні кошти проведено поточний ремонт підлоги коридору І-го поверху акушерського корпусу, поточний ремонт підлоги коридору ІV-го поверху акушерського корпусу, придбано сучасний пульсоксиметр у відділення інтенсивної терапії новонароджених, проведено поточні ремонти медичного та господарського приладдя, придбано засоби для підтримки санітарно-епідемічного режиму, комплект меблів в жіночу консультацію, постільну білизну, медичні костюми для персоналу в операційну, медикаменти, лабораторні реактиви, бланки медичні тощо.

Михайло Токарчук зауважив, що витрати на одного хворого за добу (ліжко-день) у стаціонарі та одне відвідування у жіночій консультації становлять:

- медикаменти (стаціонар) 26,79 грн;

- медикаменти (жіноча консультація) 0,29 грн;

- медикаменти (денний стаціонар) 0,29 грн;

- харчування (стаціонар) 8,37 грн;

- загальна вартість витрат

на один ліжко-день 702,68 грн;

- вартість витрат на одні пологи

для бюджету міста 9748 грн.

Також головний лікар Луцького клінічного пологового будинку зауважив, що нині триває ремонт першого поверху жіночої консультації, який завершать за місяць-два.

Крім того, за кошти меценатів придбано гістероскоп, який коштує майже 600 тис. грн та шість моніторів у реанімацію. За словами Михайла Токарчука, це дуже необхідне обладнання.

Заступник міського голови, керуючий справами виконкому Юрій Вербич наголосив, що Луцький клінічний пологовий будинок є одним з кращих медичних закладів. Свідченням цього є те, що тут народжують жінки з усієї Волині та інших областей. Також він виконує певні функції перинатального центру. Він зауважив, що необхідно подякувати Михайлу Токарчуку та його колективу за хорошу роботу.

У свою чергу, секретар міської ради, виконувач повноважень міського голови Григорій Пустовіт зауважив, що у нашому пологовому народжує майже половина жінок не з Луцька. На це не передбачені кошти у медичній субвенції, тож відповідно додаткове навантаження на міський бюджет. Він наголосив, що у медичних послугах у Луцьку не відмовляють нікому, адже це життя і здоров'я громадян. Проте, це знову піднімає питання співпраці нашого міста з навколишніми населеними пунктами. Багато керівників не хочуть об'єднуватися з Луцьком, адже мешканці їхніх громад й так безкоштовно користуються благами Луцька. На його переконання, така позиція неправильна.

Григорій Пустовіт зауважив, що два дні був у Києві, де брав участь у муніципальному форумі. Одним з питань й було проблема укрупнення громад. Прозвучала думка створення міських агломерацій, адже проблема небажання приміських сіл об'єднуватися з містом є не лише у Луцьку. Тому це все відбуватиметься у примусовому порядку. Григорій Пустовіт наголосив, що територіальні громади, які укладуть договори про співпрацю з Луцьком матимуть переваги.


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися