Ягідно-грибний сезон на Волині – джерело надходження коштів громадам
Волинь

Ягідно-грибний сезон на Волині – джерело надходження коштів громадам

20 червня 2018, 15:05
0
0
Сподобалось?
0

Цьогорічний  заготівельний сезон дарів лісу вже додав місцевим бюджетам майже 600 тисяч гривень ренти за спецвикористання лісової продукції, -інформує прес-служба ГУ ДФС в області.

Рентна плата за спецвикористання лісових ресурсів, ПДФО та єдиний податок – обов’язкові податкові платежі при заготівлі ягід, грибів та лікарської сировини, - звертають увагу в ГУ ДФС в області. Важливо, що єдиний податок, рента та частина ПДФО зараховуються до бюджетів громад, на території яких заготовляють дари лісу.

 «Це означає, що фірми та підприємці активно здійснюють заготівлю традиційних для Волині дарів лісу. Цей бізнес досить прибутковий, тому громади повинні подбати про те, щоб отримати визначені законом податкові платежі. Насамперед, лідерам громад варто ретельно вивчити ситуацію на ринку заготівлі, зокрема, минулорічні надходження,  та  наполягати, щоб підприємці не ігнорували вимогу щодо отримання так званих лісових квитків і переказували ПДФО із придбаної у громадян дикорослої продукції», - зазначає начальник ГУ ДФС у Волинській області Світлана Савчук.

Як свідчить практика минулих років, природні ресурси є надійним джерелом надходження додаткових коштів до бюджетів усіх рівнів. 

 


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися