Ніч у луцькій тюрмі: лучани взяли участь у реконструкції подій  червня 1941 року
Волинь

Ніч у луцькій тюрмі: лучани взяли участь у реконструкції подій червня 1941 року

23 червня 2018, 16:10
0
0
Сподобалось?
0

 У ніч з 22 на 23 червня у приміщенні колишньої  луцької тюрми провели реконструкцію подій, що  відбувалися тут у червні 1941 року.  Так вшанували пам’ять про в’язнів, яких жорстоко розстріляли у червні 1941 року органи НКВС, -повідомляє Волинь 24.

Перед початком реконструкції подій присутнім зробили екскурс в історію тих часів. Спочатку відбулась гутірка про «Рускій мір», а після цього священнослужителі Волинської єпархії Київського патріархату відслужили Божественну Літургію. Історик та краєзнавець Сергій Годлевський зазначив, що у Луцькій тюрмі були розстріляні не лише українці, а й євреї та поляки.

Дійство відбулося в одній з камер, де до 5 ранку просиділи ті, хто прийшов на реконструкцію подій. Актори, які зображали енкаведистів,  проводили “допит” присутніх. "В’язнів" штовхали, декому лили воду в обличчя. Імітували побиття. Змушували підніматися з карметів, шикуватися. При тому учасники співали українські пісні. Насамкінець присутніх вивели до стіни, де були розстріляні в’язні у 1941 році.


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися