У Щацькому районі будуть шукати праліси
Волинь

У Щацькому районі будуть шукати праліси

29 червня 2018, 15:52
0
0
Сподобалось?
0

Про потреби ідентифікації пралісів і старовікових лісів йшлося під час  робочої зустрічі директора Шацького національного природного парку Марії Христецької, представників Львівської лісовпорядкувальної експедиції та  Фонду дикої природи WWF, -повідомляє прес-служба національного парку.
Протягом останніх років у зв’язку з антропогенним впливом на природні комплекси та різкими змінами клімату спостерігаються суксеційні процеси у природному середовищі. Особливо це відчувається в деградації територій водно-болотних угідь регіону, а також різкому рості захворювання лісів через зміну кліматичних умов. Праліси є еталоном природного розвитку лісових екосистем і мають критично важливе наукове значення. В Україні праліси потребують детального дослідження та інвентаризації, адже їх, на жаль, залишилось дуже мало.
У Шацькому НПП також помітні негативні наслідки проведених в радянський період осушувальних робіт. Зокрема, це видно у гідрологічному режимі водойм та санітарному стані лісових екосистем. Ідея реалізації українсько-німецького проекту «Екосистемної адаптації до змін клімату та сталого регіонального розвитку в Україні» є надзвичайно актуальною. Наразі обговорено цілі й завдання даного проекту, ведуться підготовчі роботи з його реалізації.

 


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися