Нововолинські гірники припинили акцію протесту
Волинь

Нововолинські гірники припинили акцію протесту

4 липня 2018, 14:10
0
0
Сподобалось?
0

Сьогодні, 4-го липня,  на третій день протестів під землею, гірники шахти №10 «Нововолинська» піднялися з копальні. Частина працівників пишуть заяви на звільнення. Ввечері представники з усіх вугільних підприємств Нововолинська вирушають на загальнодержавний мітинг у Києві, -пише Буг.

З 2-го липня 40 гірників знаходилися під землею, вимагаючи погасити заборгованість із заробітної плати за три місяці, а це майже  11 мільйонів.

Голова незалежної профспілки гірників копальні Василь Прадід повідомив, що шахтарі припинили акцію протесту під землею, але не обійшлося без неприємних випадків.

Вночі 4-го липня о 1:20 одному із шахтарів викликали “швидку”, в нього погіршився стан – почалася блювота та кровотеча. Підземного електрослюсара Миколу Ковальчука  госпіталізували до хірургічного відділення НЦМЛ.  Заборгованість поки не погасили, гірники і далі в очікуванні.

Представники від усіх шахт Нововолинська сьогодні ввечері вирушають на масштабний мітинг до Києва, який відбудеться завтра, 5-го липня, під стінами Верховної Ради України. Гірники з усієї України будуть вимагати від депутатів ухвалення законопроекту, що передбачає збільшення бюджетного фінансування вугільної галузі на 2,8 млрд гривень.

На даний момент для погашення заборгованості перед всіма копальнями держави планують виділити 200 мільйонів гривень. Кошти ці візьмуть із реструктуризації. На десяту – лише 15 мільйонів.


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися