Чим дивувала волинських журналістів шацька громада
Волинь

Чим дивувала волинських журналістів шацька громада

9 липня 2018, 10:45
0
0
Сподобалось?
0

У Шацькій громаді – туристичній перлині українського Полісся – волинським журналістам розповіли про досягнення та плани і розкрили секрет випікання шацьких пончиків – смаколиків-візитівок озерного краю. Про це «ВолиньUA» повідомила прес-служба Волинського РВ АМУ. Прес-тур на тему «Шацька селищна ОТГ: переваги децентралізації та самостійного господарювання, здобутки і плани» для медійників організувало Волинське РВ Асоціації міст України в рамках проекту «ПУЛЬС», який АМУ втілює за підтримки USAID.
Захід розпочався із зустрічі з керівництвом ОТГ, зокрема, в.о. голови селищної ради та її секретарем Людмилою Цевух, членами виконавчого комітету, депутатами, долучився і голова Шацької РДА Василь Голядинець. На початку зустрічі виконавчий директор Волинського РВ АМУ Богдан Самойленко наголосив, що громаду для прес-туру обирали не випадково, адже до її створення мають стосунок консультанти Офісу реформ, який діє при регіональному відділенні Асоціації міст України в межах проекту «ПУЛЬС».
– Шацька ОТГ, на сьогодні, одна з кращих громад Волині. На її прикладі хочемо показати переваги об’єднання, щоб ті, хто ще вагається могли пересвідчитися, що децентралізаційна реформа – це зміна життя на краще і цей процес незворотній. – наголосив виконавчий директор Волинського РВ АМУ Богдан Самойленко .
Каналізування населених пунктів у районів завдання номер один, бо в сезон на відпочинок приїздить близько 200 тисяч відпочивальників. Каналізовані наразі лише частково Шацьк, урочища Гряда і Ступа, збудували першу чергу сучасних очисних споруд, пропускна спроможність яких 600 кубометрів на добу, а в планах будівництво другої черги на 1000 кубометрів. Уже розробили проект каналізування сіл Світязь, Пульмо та селища Шацьк. Будівництво вестимуть у межах проекту «Польща-Білорусь-Україна» і нині документи у Брюсселі на погодженні. Загальний кошторис робіт становить  6,4 мільйона євро. Вже є з Києва приємна новина: Мінекології виділило на співфінансування цього проекту 25 мільйонів гривень, -розповів голова РДА Василь Голядинець.

Підготували шаччани для журналістів і сюрприз – перший в історії громади майстер-клас із випікання шацьких пончиків, смак яких знають не лише на Волині та в Україні, але й за кордоном. Секретами приготування смаколиків поділилася працівник Будинку культури Тетяна Гаврось, пончистка з 10-річним стажем.

 


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися