Волинська митниця на 4 місці за спрощенням митних процедур
Волинь

Волинська митниця на 4 місці за спрощенням митних процедур

10 липня 2018, 17:44
0
0
Сподобалось?
0

За перше півріччя 2018 року інспекторами Волинської митниці  було розглянуто і оформлено більше 63 тисяч митних декларацій. Середній час оформлення однієї - 1 година 7 хвилин. На засіданні громадсько-консультативної ради платників податків при  ГУ  ДФС   у Волинській області йшлося про  спрощення митних процедур для виробників, які постійно працюють з ЄС, -інформує прес –служба відомства.

Виконувач обов’язків заступника начальника Волинської митниці ДФС Тетяна  Кравець проаналізувала випадки затримки оформлення вантажів. Перевищення встановлених часових нормативів фіксувалося у 1,6% відправлень. Щодо  експорту таких було 252,  імпорту – 652 декларації. Це свідчить про значне спрощення митних процедур для українських експортерів, вантажі яких оформляються в автоматичному режимі через електронне декларування з використанням «єдиного вікна».

Нині 98% декларацій на Волинській митниці подаються в електронному вигляді, з них 86% проходять суміжні види державного контролю (фіто-, вет-, санітарний, радіологічний тощо) через електронні бази даних митниці. Поки що сервіс «єдиного вікна» не працює щодо залізничних і транзитних перевезень, проте триває підготовча робота для його поширення на ці напрямки з початку 2019 року.

У результаті комплексу вжитих  у 2017 році заходів щодо автоматизації та прискорення митних процедур у системі митниць ДФС України Волинська митниця піднялася з 5 місця «у хвості» на 4 місце серед лідерів.

 


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися