Що робити волинянам з копійками
Волинь

Що робити волинянам з копійками

16 липня 2018, 12:25
0
0
Сподобалось?
0

НБУ навесні оголосив про припинення карбування монет номіналом 1,2,5 і 25 копійок. Нові копійки в обіг не запускають, а в торгових точках суми з копійками повинні округлятися. У багатьох запасливих громадян залишилися чималі монетні запаси в скарбничках  - прийшов час з ними поступово прощатися-пише Сьогодні.

Копійками все ще можна розплачуватися в магазинах, аптеках, кіосках, в транспорті. Їх зобов'язані приймати, а фраза співробітників "Ми дрібні монети не беремо" - привід попросити книгу скарг. Також ударними "поглиначами" монет є кавові і продуктові автомати, деякі термінали з оплати послуг. А ще підприємливі громадяни недорого продають дрібні монети жменями в ... весільні агентства, яким потрібні монетки для закидання молодят, -пише видання..

Як роз'яснили "Сегодня" в прес-службі НБУ, приймати монети до оплати зобов'язані всі державні і приватні структури (банки, магазини, турфірми, транспорт), в тому числі фізичні особи.

"Якщо касир магазину або банку відмовляється приймати у вас на сплату монети - вирішуйте питання з завмагазином або заввідділенням. Не вийде - пишіть скаргу в НБУ", - радять в прес-службі.

 


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися