У Луцьку навчатимуть дітей з інвалідністю азам професії
Волинь

У Луцьку навчатимуть дітей з інвалідністю азам професії

17 липня 2018, 17:23
0
0
Сподобалось?
0

Сьогодні(17 липня) у Луцьку презентували  проекту «Забезпечення соціального супроводу та підтримка на робочому місці дітей із синдромом Дауна». Захід відбувся за ініціативи громадської організації «Даун-синдром». Реалізація проекту стала можлива завдяки перемозі у конкурсі на отримання грантових коштів Британського благодійного фонду BEARR Trust, -інформує прес-служба міської ради.

«Ми сподіваємося, що за допомогою проекту нам вдасться зрушити тему працевлаштування людей з інвалідністю, а саме групи з ментальними порушеннями та синдромом Дауна. Проектом передбачено значний етап підготовки до роботи. Ми хочемо навчити цих дітей азам професій: того, з чим вони можуть впоратись, і що робитимуть успішно», - розповіла керівник проекту і голова ГО «Даун-синдром» Олена Мельник.

Також вона додала, що це вже не перший проект такого типу в Україні. Подібна модель  була розроблена львівським центром духовної підтримки осіб з особливими потребами «Емаус», працівники якого допоможуть проведенням тренінгів, а також у Києві за підтримки гіпермаркету «Ашан».

В межах проекту відбувається співпраця Луцької міської ради та його організаторів. Зокрема, відповідно до запиту, управлінням соціальних служб для сім'ї, дітей та молоді буде наданий соціальний працівник, що займатиметься соціальним супроводом при працевлаштуванні.

Окрім тренінгів та підготовки до трудової діяльності, проект передбачатиме пошук роботи і відповідної посади, стажування кандидатів на робочому місці в супроводі соціального працівника, тривалий моніторинг на робочому місці, та, як кінцевий етап, працевлаштування.

 

 

 


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися