Голова Апеляційного суду Волині допоміг хитрим ділкам не сплатити у бюджет понад мільйон гривень
Волинь

Голова Апеляційного суду Волині допоміг хитрим ділкам не сплатити у бюджет понад мільйон гривень

7 серпня 2018, 18:59
0
0
Сподобалось?
0

Голова Апеляційного суду Волинської області скасував рішення Луцького міськрайонного суду про накладення арешту на вилучену партію контрабанди ( 200 тисяч доларів), що була затримана співробітниками СБУ у червні цього року біля пункту пропуску «Ягодин».

Про це інтернет-виданню «Волинь Online» стало відомо з джерел в органах прокуратури.

Згідно з повідомленням на офіційному сайті СБУ, «правоохоронці зупинили вантажний автомобіль поблизу кордону, який за документами ввіз «конструкцію будівельну збірну з чорних металів (вживана теплиця)», задекларованою вартістю 36 тисяч гривень. Під час перевірки оперативники спецслужби виявили у вантажівці автомобільні запчастини загальною вартістю майже 200 тисяч доларів США. Митні платежі, які повинні були бути сплачені до державного бюджету, становлять приблизно сорок тисяч американських доларів».

Після виїзду з пункту пропуску, вантажівку затримали правоохоронці, які й задокументували злочин. Луцький міськрайонний суд наклав арешт на вантаж та автомобіль. Однак сторона захисту подала клопотання до Апеляційного суду Волинської області про скасування рішення суду першої інстанції, стверджуючи, що вилучені автозапчастини не перетинали державний кордон, а були завантажені після того, як авто в’їхало в Україну. Проте, як стверджує співрозмовник, зазначені аргументи є безпідставними, оскільки вантажівка в’їхала в Україну о 14:45, а вже о 15:00 вантажівку затримали правоохоронці. З його слів, вивантажити 1 тонну металічної конструкції (теплицю) та завантажити 15 тон автозапчастин за цей час неможливо.

Однак голова Апеляційного суду Петро Філюк не врахував наведених аргументів і не лише скасував рішення суду першої інстанції, а й повернув усе вилучене майно його «власникам». У результаті цього, державний бюджет України недоотримає понад мільйон гривень митних платежів.


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися