Повідомили, чим отруїлися гості на волинському весіллі
Волинь

Повідомили, чим отруїлися гості на волинському весіллі

9 серпня 2018, 18:25
0
-1
Сподобалось?
-1

 ДУ «Волинський обласний лабораторний центр МОЗ України»  інформує, що завершується епідеміологічне розслідування  спалаху сальмонельозу, який виник після святкування 28.07.2018 року  весілля в «Садибі на джерелах» Ківерцівського району. З  інфекційної лікарні виписано  7 осіб,   залишилось на лікуванні ще 3 хворих. Всього захворіло 22 особи, бактеріологічно сальмонельоз підтверджено у 15 осіб.

 За результатами лабораторних  досліджень з 20 проб харчових продуктів сальмонелу виявлено в одній пробі (соус — майонез) та бактерії групи кишкової палички з зовнішнього середовища на  харчоблоці. Ймовірною причиною захворювань послужили продукти харчування, зокрема,   салати заправлені соусом – майонезом.

 За рекомендацією  лабораторного центру діяльність комплексу тимчасово припинялась для проведення  генерального прибирання та дезінфекції, проведення комплексу протиепідемічних заходів.

 З  тістечка домашнього приготування, принесеного замовниками, виділені бактерії групи кишкової палички та стафілококу. Встановлені порушення могли сприяти поширенню інфекції та виникненню спалаху сальмонельозу.    Матеріали розслідування передані до правоохоронних органів.

 


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися